4islands: Krči, krči in še enkrat krči

Jutro je ekipa začela že zgodaj, malo po 6. uri, saj so ob 10h že prečkali štartno linijo. Na hitro so pojedli zajtrk, spakirali vse stvari v kombi in avtodom ter se dpravili proti Baški na štart. Vsi pari so štartali dobro, tudi med dirko tehničnih težav niso imeli, niti na najbolj razbitem skalnatem terenu proti Punatu ne. Je pa dirka ostre kremplje pokazala že takoj v prvi etapi. Ko bi le vse te krče tekmovalci pozabili doma. Pa ne tiste klasične, da zategne, pa kmalu mine. Tokrat so se jih lotili tisti ”ta hudi”, ki te vržejo na tla. Predvsem David je to (na žalost) zelo dobro občutil, prav tako pa tudi Vita in ostali.  Ampak ne glede na vse, lahko smo ponosni na naše tekmovalce. Še toliko bolj, ker so premagali same sebe in priborbali do cilja, prav vsi!

Gregor: »Start je uspel brez zapletov. Obdržala sva pozicijo okoli šestega para. Nato sem kmalu ugotovil, da David zaostaja. Najprej misleč, da je to začetna trema in občutki še niso pravi. Nato sva postopoma zgubljala pozicije in na vrhu prvega vzpona končala na enajsti poziciji. Tam je David moral pritisniti na polni plin, da sva lahko ohranjala trenutno uvrstitev. To se je na zadnjih kilometrih izkazalo kot napačna odločitev, saj so ga ustavili krči in to dobesedno! On je ležal sredi makadama, jaz masiral, mimo naju pa so hiteli drugi pari. Sedaj se na poti na Rab smejiva najini dogodivščini in komaj čakava jutrišnjo etapo.«

Mitja: »Vedeli smo da bo etapa na Krku izjemno težka, brutalna in Krk je ohranil sloves. Za Vito je bila to resnično zelo težka etapa dolga in skalnata. Začela sva umirjeno a hitro in v začetnem delu sva dobila nekaj prednosti, pričakovala sva krizo na cca 2h in res je bila. Vita se je borila zelo pogumno in odločno, jaz pa sem ji pomagal kolikor se da na teh tehničnih poteh,  proti koncu etape se je odprlo in zadnjih 15km smo leteli po luftu, tako da sem kričal za Vito “you crazy woman”.
jutri je nov dan, danes sva bila 3. kar je super jutri pa vidimo kaj prinese dan na Rabu.«

Mentorja Mitja in Gregor sta oddelala veliko dela, in pomagala svojima sotekmovalcema do konca. Prav tako pa je ogromno dela oddelal tudi Jakob, ki je do cilja borbal skupaj z Markotom.

Težav pa tu še ni bilo konec. Zaradi kratkega stika v komunikaciji in nejasno lociranih feed zone, so tekmovalci na drugi lokaciji ostali brez hrane in pijače. Zadevo so skupaj s svojo ekipo po koncu dirke razčistili in uporabili situacijo kot dobro šolo za naprej.

Tekmovalci so na koncu prevozili okoli 72 kilometrov in premagali okoli 1750 višinskih metrov. Zaradi dežja, ki jih je med dirko ujel, so po zaključku v mestu Krk vsi mokri in premraženi hitro oprali kolesa in se napotili naprej proti Rabu. Tukaj bodo prespali in se jutri zjutraj v miru pripravili na naslednji štart. Sedaj jih čaka še masaža, ki jo danes še kako potrebujejo!

Mitja in Vita sta med mešanimi pari na koncu osvojila 3. mesto. Jakob in Marko sta generalno dosegla 33. mesto, kar v kategoriji The Men pomeni 27. mesto. Gregor in David pa sta dirko zaključila na 17. mestu.

Upamo, da se tekmovalci postavijo na noge in jutri dirko odpeljejo po svojih najboljših močeh.