5 majic državnih prvakov za Energijo!

Ambient v Kamniku je vedno prijeten tako za tekmovalce, kot tudi navijače. Tokrat je v Kamniku potekalo državno prvenstvo, Majice državnih prvakov je v nedeljo, 28.6.2021, dobilo kar 5 Energetikov. Zmage so se razveselili Meta Tancik, Ema Movrin, Ana Podpečan, Žan Pahor in Mitja Tancik. Veseli smo, da so se dirke tekmovalci udeležili v tako velikem številu ter, da ima naš klub ogromno podmladka. Ponosni smo nanje, saj dosegajo lepe rezultate in vidno napredujejo iz tekme v tekmo.

Ema Movrin: Proga na Kamniku mi že od vedno odgovarja, zato sem na tekmo prišla v upanju na čim boljši rezultat. Start se je začel malo slabše, po drugem krogu pa so se mi noge odprle in sem ušla sotekmovalki. Tako sem končala na tretjem mestu in kot prva slovenka zavzela naslov državne prvakinje, ki sem se ga zelo razveselila.

V kategoriji u11 so bili Izak Skok Perovšek 14., Nace Zupančič 18., med dekleti pa Kaja Pevec 2., Gaja Benda 4., Eva Kobal 5.

V kategoriji u13 so si priborili Kristjan Zupanc Anclin 3., Blaž Cerar 13., Patrik Kovačič 22., Taj Stropnik 23., David Kokalj 26.,. mesto. Med dekleti je bila Neža Kobal 2.

V kategoriji u15 so si privozili Gal Benda 10., Ažbe Jagodič 14., med dekleti je Meta Tancik osvojila prvo mesto in Nastja Ahačič prikolesarili 4. mesto.

V kategoriji u17 je Žan Pahor osvojil naslov državnega prvaka., za njim pa Lovro Luka Dolinšek na 7. mestu, Matic Lipovšek 8., Marko Mušič na 12., Vid Felicijan na 13. in Žiga Zarnik na 14., Aleksandar Volkanovski 15., Rok Požarnik 16. in Žan Keržan na 17.

Med Veterani 1 je dirko na 5. mestu zaključil Matic Ferk.

Med veterani 2 si je Mitja Tancik priboril zlato kolajno, Andrej Vrtovec 10. in Gaber Gomišček 11. mesto

Med veterankami si je ravno tako zlato prikolesarila Ana Podpečan.

V kategoriji u19 je Ema Movrin osvojila naslov državne prvakinje. Pri fantih pa je Luka Janežič osvojil 12. mesto.

Naša članica Vita Movrin je zaradi poškodbe gležnja, dirko končala na 4., mestu.

V elitni kategoriji je Dimic Gregor osvojil 10., mesto

Photo: Prijavim.se