Blatno, blatnejše, najblatnejše v Kočevju

A poznaš tist občutek, ko se zaradi nekaj »kil« blata feltne ne obračajo več, ko ima kolo kar naenkrat skoraj podvojeno težo, ko tek prevladuje nad poganjanjem pedal. A poznaš tisti scenarij, ko barve dresa skoraj več niso vidne, ko se enoslednica spremeni v drsalnico. Vse to in še več smo doživeli minuli vikend, 28. in 29.5., v Kočevju. To so dirke drugačnih razsežnosti. Tukaj veljajo popolnoma druge zakonitosti, kot smo jih vajeni na suhih dirkah. Ampak saj tudi to je čar športa, kajne? Takih razmer, ko ti z vseh streh kaplja za ovratnik, na srečo res ni veliko. So pa takrat, kadar so, zares naporne.
Kljub izredno zahtevnim pogojem so naši Energetiki ponovno dosegli odlične rezultate. Ker pa je bila dirka C1 ranga, je bila konkurenca zopet močna.

Timotej Banovec Zelo blatna dirka, blato je bilo povsod. Iz začetka je šlo kar uredu potem pa na polovici prvega kroga se je blato začelo tako močno lepit na kolesa in okvir, da je bilo potrebno čiščenje. Je pa res, da sem se med dirko smejal tudi če se kolesa niso vrtela. Potrudil sem se in odpeljal do konca.

V kategoriji u9 sta bila Valter Štepec 7. ter Bine Zupančič 13.

V kategoriji u11 sta si privozila Nace Zupančič 7. in Maks Dornik 16. mesto.

V kategoriji u13 so si prikolesarili Jakob Razoršek 11., Andrej Ipavec 23. in Tim Barišič 25. mesto. Med dekleti sta bili Kaja Pevec 6. in Gaja Benda 7.

V kategoriji u15 si je Meta Tancik privozila 1. mesto.

V kategoriji u15 so dečki dosegli naslednja mesta: Luka Maksimović 11., Blaž Cerar 16., Gal Benda 20. ter Nik Cvelbar 31.

V kategoriji u17 so bili Lovro Luka Dolinšek 11., Žiga Zarnik 22., Ažbe Jagodič 23., Matic Lipovšek 25. in Filip Ferkol 27. Nastja Ahačič je med dekleti osvojila 6. mesto.

Med veterankami si je Ana Podpečan privozila 1. mesto.

Med masterji 2 si je Andrej Vrtovec priboril 2. mesto.

V kategoriji master 1 si je Mitja Tancik privozil 1. mesto, Matic Ferk je bil 6.

V kategoriji u19 je Žan Pahor osvojil 1. mesto, Timotej Banovec pa 20. mesto.

V kategoriji elite+u23 je Vita Movrin osvojila 2. mesto.

 

Photo: https://prijavim.se/gallery/album/440/xco_kocevje_u7_u13_2022/1/