Češka izkušnja za naše Energetike

Minuli vikend je peščica kolesarjev kluba Energijateam.com nabirala še kako potrebne izkušnje na enem izmed največjih dogodkov v gorskem kolesarstvu. Tekmovalci so že v sredo zjutraj odpotovali v Nove Mesto na Češkem, kjer je od 24.-26. maja potekal svetovni pokal v olimpijskem krosu. Sicer deževne dni  pred dirko so tekmovalci izkoristili za treninge in natančen ogled proge, v petek pa so si ogledali tudi kratki kros za 40 najboljših elit tekmovalcev. Vzdušje je na takih dogodkih nepopisno, pravijo. Energija zgoščena na enem mestu ti požene kri po žilah in postavi pokonci vse kocine. Trasa je bila odlično pripravljena, dinamična in kljub zahtevnim tehničnim odsekom Energetikom ni predstavljala težav. Barve našega kluba so na tekmi svetovnega ranga predstavljali Vita Movrin, Ana Janežič, Jakob Smolnikar, David Ivartnik in Gregor Dimic, ki je z njimi odšel kot trener, a se tudi sam podal v boj z najboljšimi svetovnimi kolesarji.

Ana: »Proga v Nove Mesto je izjemna. Vzdušja na tekmi ne morem primerjati z nobeno odpeljano dirko do sedaj in lahko rečem, da mi je ta tekma zaenkrat najljubša, čeprav na njej nisem pokazala tistega, kar sem si želela.«

David: »Moj prvi svetovni pokal med mlajšimi člani je zame nepozabnem. Dirkanje med takšnimi gledalci in tako izvrstni progi kot je ta na Moravskem je nekaj kar nisem doživel še nikjer. Samo dirko sem začel dobro in bil 2 kroga na dobri poziciji, vendar sem v nogah čutil (pre)hiter štart, tako da sem “grizel” kolikor je le šlo. Dirka mi je kljub slabi uvrstitvi dala ogromno zagona in motivacije za nadaljnje treninge in dirke, seveda pa komaj čakam na nove priložnosti oz. svetovne pokale, kjer želim pokazati, da zmorem na takšnih dirkah še precej več«

Gregor: »Prvotno je bila moja naloga, da poskrbim za naše tekmovalce na tekmi, ker pa so vsi imeli nastope že v soboto, sem se še sam udeležil članske tekme v nedeljo. Na tekmo sem šel brez pričakovanj in se prepustil noremu vzdušju razgretih navijačev.

Med mladinci si je Jakob Smolnikar priboril 98. mesto. Med mladinkami pa je Ana Janežič na koncu zasedla 38. mesto.

V kategoriji u23 si je David Ivartnik privozil 111. mesto, med dekleti pa je Vita Movrin zasedla 48. mesto.

Med elitovci je Gregor Dimic dirko zaključil na 103. mestu.

Tekmovalci so pridobili enkratne izkušnje, s katerimi bodo postajali vedno boljši in boljši. Poleg tekmovanja pa je vsekakor pomembno tudi tkanje močnih vezi in krepitev timskga duha. To je tisto, kar ekipo dela boljšo.

Se vidimo v nedeljo, 2. junija, v Kočevju.