DH Buzet C1 2015

Minuli vikend se je v Buzetu na Hrvaškem odvijala letošnja prva tekma v spustu, ki je štela za slovenski in hrvaški pokal. Naši spustaši so se je udeležili v polni zasedbi, katera se je z letošnjim letom malo bolj okrepila in šteje 9 tekmovalcev.

Novinci so se solidno odrezali in sicer pri masterjih je Dejan Kalabota dosegel zelo dobro 4. mesto, med amaterji sta tekmovala Žan Korez, ki je dosegel 12. mesto in Tibor Zupanek, ki je finalno vožnjo zaključil s 14. mestom. Mladinec Jan Levstek, za katerega je bila to sploh prva tekma v spustu, si je privozil 112. mesto v združeni kategoriji mladincev in članov.

Naši elitovci so z nekaj tehničnimi težavami prav tako dobro zaključili nedeljski finale. Matic Habjan je dosegel 24. mesto, naslednji je bil Luka Zlatnar, kateremu je kazalo, da bo ostal brez pogona, ampak ga je zadnji hip rešil klubski kolega in mu s tem pomagal do 33. mesta. Tilen Ferk in Jan Perše sta se uvrstila tesno skupaj na 45. in 46. mesto, Tomaž Oražem pa je bil 55.

Na splošno je bila to ena izmed najbolj uspešnih tekem do sedaj, saj so vsi vozili brez padcev in večjih težav, kljub temu, da je bila proga zelo hitra in precej močna konkurenca. Naslednja slovenska tekma se bo odvijala na Javorniku, do takrat pa jih čaka nekaj tekem evropskega pokala.

 

Fotografije: Marko Obid