Domžalski športniki leta 2022 tudi v Energiji

Pretekli teden je v Domžalah potekala tradicionalna podelitev priznanj športnikom leta 2022. Ponosni smo, da so težko prislužene nazive osvojili tudi naši Energetiki.

Žan Pahor je prejel bronasto priznanje za osvojeno 9. mesto na svetovnem pokalu za mlade (Junior Serious Cup) v Švici.

Tudi Meta Tancik je prejela priznanje za izjemni dosežek za osvojeno 4. mesto na evropskem prvenstvu mladih v Švici v kategoriji do 15 let.

Ravno tako je srebrno priznanje prejela tudi Vita Movrin za osvojeno 4. mesto na evropskem prvenstvu do 23 let na Portugalskem v kratkem krosu.

Nastja Ahačič je prejela bronasto priznanje za osvojeno 1. mesto na državnem prvenstvu v eliminatorju v Kranju.

Priznanje za uspešno dolgoletno delo v športu pa je prejel Mitja Tancik, o katerem so povedali:

»Človek, brez katerega klub danes ne bi obstajal. Kot trener je uspešno odvodil ogromno tekmovalcev. Lahko izpostavimo, da je v preteklosti Miha Halcerja popeljal do zmage na svetovnem pokalu v disciplini eliminator. S čimer je naše društvo Energija uveljavilo tudi na mednarodnem nivoju.
Je vsestranski, poleg aktivnega tekmovalca je že od samega začetka tudi predsednik kluba in gonilna sila napredka, ne le v klubu, ampak na celotni gorsko kolesarski sceni. Je koordinator SloXCup-a, sigurno pa ne smemo pozabiti dveh najpomembnejših projektov, katerih idejni vodja je bil. Pumptrack in BikePark.«

 

Vsem prejemnikom nagrad iz srca še enkrat čestitamo!

Naslovna slika: Občina Domžale