DP v vzponu s ciljem na Zabreški planini

V soboto, 9.10.2021, se je v Završnici odvijalo državno prvenstvo v vzponu. Cilj je bil na s soncem obsijani Zabreški planini, mraz v kosti pa nam je nagnal veter, ki je vlekel z vrhov Karavank. Razmere za kolesarjenje so bile dobre, udeležba pa je bila solidna. Kar nekaj Energetikov je zagrizlo v klanec in se pomerilo v tekmi s časom v sicer ne ravno tipični disciplini. Tekmovalci so bili na koncu složni. Od štarta zelo konkurenčni, nato pa je bilo potrebno spustiti tempo in v svojem ritmu »prigristi« do vrha. Kjer nas je vse skupaj čakala lepa a preprosta nagrada – super družba, sonček in prečudovit razgled proti Blejskemu jezeru in okolico.

Kolesarji od kategorije u17 naprej so prevozili nekaj manj kot 6 kilometrov in premagali 600 višinskih metrov. Mlajši kolesarji kategorij u11 in u13 pa so imeli nekoliko krajšo progo in so na koncu prevozili dobre 3 kilometre.

V kategoriji u17 je Žan Pahor osvojil zlato, Vid Felicijan je bil 9., Lovro Luka Dolinšek 11., Žiga Zarnik 12. ter Marko Mušič 13.

V kategoriji u 19 si je Ema Movrin priborila 2. mesto.

Med veterani je Matic Ferk dirko zaključil na 7. mestu.

V kategoriji Elite si je Vita Movrin priborila prvo mesto, Gregor Dimic pa je bil 7.

 

Meta Tancik se je borila na svoji prvi cestni dirki VN Avtomojster, kjer je v svoji kategoriji osvojila 3. mesto.