Državno prvenstvo v Črnem Vrhu nad Idrijo

Majice državnih prvakov so včeraj v Črnem Vrhu oblekli kolesarji olimpijskega krosa. Prva letošnja dirka za SloXcup je bila odlična. Vreme nam je bilo naklonjeno, proga je bila super, skratka vredno je bilo čakati na ta dan. Nekateri z novo kolesarsko opremo, nekateri z odlično formo, nekateri v strahu po dolgi tekmovalni pavzi, so se podali na progo. A na koncu je bilo vrhunsko. Majice državnih prvakov so na koncu iz Energije oblekli Žan Pahor, Tamara Homar in Mitja Tancik.

Vita: Po dolgem času se ni bilo lahko postaviti na štart XC dirke. Za povrhu vsega še državno prvenstvo. Nisem vedela kaj pričakovati, kakšne so noge in forma. Vedela sem, da moram dat vse od sebe in bo kar bo. Od štarta sem šla na polno in prvih nekaj krogov držala zelo dobro razliko za Tanjo in Blažo. Proti koncu tekme me je zmanjkalo in je bila razlika zato na koncu tudi malo večja kot prejšne kroge. Sama sebi sem dokazala, da napredujem in sem vsako leto boljša in da se počasi vendar vztrajno približujem tudi Tanji, ki je med najboljšimi v svetovnem merilu. Nevemo kaj sledi z nadaljevanjem sezone, ampak taka tekma da veliko motivacije in zagona tudi za naprej.

 

Gregor: Veselil sem se tekme v Črnem Vrhu, kjer mi proga ustreza. Čeprav se na ogledu nikoli ne počutim dobro in jo težko prevozim z lahkotnim tempom, ko pa se je lotim na polno, pa gre lažje skozi vse zavoje in strme vzpone. Kljub Covidu, ki nam spreminja potek sezone, je bila konkurenca na štartu močna in je obetala napeto tekmo. Štart je bil zelo hiter, pritisk tekmovalcev od zadaj pa močan, saj smo si vsi želeli izboriti boljšo pozicijo na prvi vzpon. Sam sem zaradi nekaj napak zdrsnil na sredino in se moral na travnatem vzponu prebijati naprej. Kmalu smo ostali samo še trije v ospredju. V drugem krogu pa se je Rok Naglič odpeljal naprej, v ozadju pa sva se borila jaz in Rok Korošec za drugo mesto. Kljub temu, da je bil Rok močnejši, sem jaz pridobival na tehničnih delih in v petem krogu privozil prednost, ki je zadostovala za ponovni naslov državnega podprvaka.

Sedaj nas čaka kratka razbremenitev, nato pa nadaljujemo s pripravami na tekmovanja, ki so trenutno še pod vprašanjem.

Med puncami v kategoriji U11 je Kaja Pevec osvojila 3. mesto, Eva Kobal pa si je priborila 5. mesto. Med fanti je Urban Dejak osvojil 6. mesto in Žiga Gruden 14. mesto.

V kategoriji U13 so osvojili Lenart Dejak 3.mesto, Kristjan Zupanc Anclin 8. mesto, Gal Benda 13. mesto, Patrik Kovačič 22. mesto, Blaž Cerar 23. mesto, Ožbej Gutman 27. mesto in David Kokalj 28. mesto. Med puncami pa je Meta Tancik osvojila 2. mesto in Neža Kobal 4.

V kategoriji U15 so osvojili Lovro Luka Dolinšek 6. mesto, Matic Lipovšek 12. mesto, Marko Mušič 13. mesto in Rok Požarnik 19. mesto. Med puncami pa je Nastja Ahačič osvojila 3. mesto.

V kategoriji mlajših mladincev je naslov državnega prvaka osvojil Žan Pahor, Gašper Ahačič 6.mesto, Vid Felicijan pa je zaključil na 16. mestu. Med puncami pa se je borila Ema Movrin, ki je zaključila na 6. mestu.

V mladinski kategoriji je državna prvakinja postala Tamara Homar in med fanti je Aljaž Spahič osvojil 17. mesto.

Med veterani 1 je Miha Debeljak zaključil na 9. mestu. V kategoriji višje veterani 2 pa je Mitja Tancik osvojil naslov državnega prvaka.

V kategoriji u23 je David Ivartnik osvojil 5. mesto.

V Elitni kategoriji je Vita Movrin osvojila 3. mesto in med člani je Gregor Dimic postal državni podprvak.