Državno prvenstvo v krosu na Krvavcu

Generalka pred državnim prvenstvom v Črnem Vrhu, kot smo jo poimenovali takrat, je bila resnično uspešna. Majice državnih prvakv, za katere so se tekmovalci borili v nedeljo, 22.7.2018, na Krvavcu, so nemalokrat elegantno oblekli člani Energijateam.com. Naši tekmovalci so nekaj dni pred dirko treninge opravljali kar na nedeljskem prizorišču, saj se Krvavec nahaja v bližini Domžal, poleg tega pa se telo na dobrih 1500 metrih nad morjem ob hudih naporih obnaša dugače. Torej ni odveč kakšen aklimatizacijski trening opraviti že pred dirko. Kako pa majico državnega prvaka osvojiti, so povedali dobitniki le-te.

Vita Movrin: »Tekma je bila kar naporna, ker sem bila prejšnji teden na evropskem cestnem prvenstvu na Češkem. Tako mi je danes bolj priprava pred naslednjim tednom, ko gremo na evropsko gorsko prvenstvo. Proga mi ni najbolj všeč, ker ni preveč tehnična, poleg tega pa so me bolele še noge zaradi prejšnjega tedna. Sem pa dala vse od sebe in »zborbala« do konca. Majica državne prvakinje mi veliko pomeni in posebna čast je, da jo imam« (vir: prijavim.se)

Gregor Dimic: »Na dirko sem se pripravljal s svojimi tekmovalci, s katerimi smo že pred dirko nekajkrat obiskali Krvavec. Še tik pred štartom nisem bil najbolj siguren vase, sa so bile noge trde in nisem imel pravih občutkov, nato pa so se po prvem krogu odprle in nadaljeval sem v ritmu, ki me je pripeljal do drugega mesta v skupni kategoriji u23 in elit.«

Mitja Tancik: »Na obroke mi uspeva formo vzdrževat, kljub gneči v firmi. Sedaj je kolesarska sezona, ki traja že od poznega marca in še ne popušča. Trgovina in servis sta ves čas polna, kar je poslovno odlično, za naš hobi, ljubezen do športa, pa malo manj. Eno majico v master 1 kategoriji sem kar nekaj let nazaj že dobil na državnem prvenstvu na Javorniku po rojstvu prve hčerke. Takrat mi majica še ni veliko pomenila, saj sem bil še premlad in sem bil mnenja, da ne bi smel dirkati v master kategoriji. Zato sem se tudi vrnil v elite, danes sem pa zelo vesel in ponosen, da sem kar velikokrat prvi na dirkah. Kljub vsemu sem star 40 let in se lahko kosam z mlajšimi. To mi je v osebno zadovoljstvo, veselje in motivacijo in mogoče tudi za zgled in spodbudo ostalim, da vidijo, se da, tudi če si malo v letih in s sivo brado.« (vir: Prijavim.se)

Tamara Homar: »Tekma je štela za naslov državnega prvaka, zato sem na štart prišla malo bolj živčna kot ponavadi . Že takoj od štarta sem šla na polno in poskušala tak ritem držati skozi celo tekmo. Uspelo mi je zdržati do konca in res sem vesela naslova državne prvakinje.«

Favorit za zmago je bil tudi Žan Pahor, ki mu je zaradi tehničnih težav majica spolzela iz rok. Kaj se je zgodilo, je povedal sam.

Žan Pahor:  »Proga mi je bila všeč, imela je zelo strme klance, čeprav bi lahko bila bolj tehnična. Štart se mi ni posrečil in končal sem skoraj na zadnjem mestu, nato pa sem v drugem krogu že suvereno prevzel vodstvo na kar sem na spustu predrl zadnji plašč, kar me je stalo dobrega rezultata.«

V kategoriji u9 so bili Žiga Gruden 5., Urban Dejak 10., Kaja Pevec 3. in Eva Kobal 7.

V kategoriji u11 so si prikolesarili Lenart Dejak 2., Gal Benda 16., Meta Tancik 2. ter Neža Kobal 4. mesto.

V kategoriji u13 so so priborili Matic Lpovšek 9., Žan Keržan 12., Ažbe Kobal 13., Ažbe Jagodič 15., Meta Janežič 2. in Nastja Ahačič 6. mesto.

V kategoriji u15 si je Luka Janežič prikolesaril 5. mesto, Žan Pahor je bil 11., Gašper Ahačič 12., Vid Felicijan 19. ter Ema Movrin 5.

Na najvišjo stopničko je tokrat stopila Tamara Homar, tik za njo na drugem mestu je dirko zaključila Ana Janežič.

Majico državnega prvaka je oblekel Mitja Tancik med veterani 2, Peter Keržan je bil 10.

Med veterani 1 je bil Janez Dejak 8., Gaber Gomišček pa 13.

Med Amaterji si je Evgen Prevec prikolesaril 5. mesto, Miha Debeljak 6. in Andrej Vrtovec 8.

V kategoriji u19 sta zasedla Jakob Smolnikar 4., in Žiga Keržan 5. mesto, Vita Movrin pa je tudi tokrat ubranila naslov državne prvakinje.

V kategoriji u23 si je David Ivartnik privozil 2. mesto, v najprestižnejši kategoriji elite pa je prvo mesto zasedel Gregor Dimic.

Bravo Energija!

V sredo se Vita Movrin z ostalimi reprezentanti odpravlja v avstrijski Gradec, kjer bo naše barve zastopala na evropskem prvenstvu. Želimo ji hitre noge in fokusirane misli!

Photo: Prijavim.se