Dva Energetika zastopala barve Slovenije na ep v Pili

V ponedeljek zjutraj, 19.8.2019, se je slovenska gorsko kolesarska reprezentanca, ki jo sestavljajo Žan Pahor, Ema Movrin, Nuša Moroz, Ambrož Vovk, Marcel Gladek, Tine Terpin, Hana Kranjec Žagar, Ivana Klemenčič, Jure Rus, Nace Gnezda, Tine Jereb in Miha Smrdel s svojimi spremljevalci Matjažem Budinom, Gregorjem Dimicem in Simonom Erjavcem, odpravila na dolgo prot proti italijanski Pili. Tam se je namreč cel teden odvijalo evropsko prvenstvo mladih in sicer na višini okoli 1800 metrov nad morjem. Ekipa je spala v dolini, zato jih je vsakodnevna  45-minutna vožnja v vsako smer še dodatno izčrpavala. Se je pa višina poznala tudi pri utrujenosti po dirkah, a se mlad organizem dokaj hitro regenerira, tako da večjih težav niso imeli.

V torek je bil na sporedu prolog, kjer so si tekmovalci izborili mesta za tekme v prihodnjih dneh. Žan Pahor si je izboril 16. štartno pozicijo, Ema Movrin pa 84.

V sredo so se tekmovalci pomerili v štafetah. Ekipa z Žanom Pahorjem je osvojila 8. mesto, ekipa, v kateri je nastopala tudi Ema Movrin pa je zasedla 55. mesto.

Naslednjega dne, v četrtek, so se tekmovalci pomerili v eliminatorju, kjer istočasno štartajo štirje tekmovalci, le dva pa se uvrstita v naslednji krog. Od vseh slovencev, se je na to dirko uspelo uvrstiti le Žanu Pahorju, ki je na koncu zasedel 8. mesto.

V petek so imeli tekmovalci prost dan, namenjen počitku.

Posamična XC dirka pa je sledila v soboto, kjer je Žan Pahor osvojil odlično 6. mesto, Ema Movrin pa je ciljno črto prečkala kot 76.

Žan je po koncu tekmovanja povedal: »Start je bil odličen, danes sem noge takoj čutil. Noge so bolele še od eliminatorja, a sem jih vseeno poizkusil držat. Vmes so mi ušli, a sva jih s Čehom spet ujela in so spet ušli. Nisem jih mogel držat. Sem pa z Evropskim prvenstvom zadovoljen.«(vir: Prijavim.se)

Ema: »Tekma je mimo, končno! Pred dirko me je bilo kar malo strah in sem bila živčna. Bilo je vroče. Prvi krog sem bila z Nušo,  potem pa sem zaostala. S tehničnimi  deli nisem imela težav in sem vse speljala. Z Evropskim prvenstvom sem zadovoljna, družba je bila zelo fajn in se mi zdi, da smo se kar ujeli in da smo dobri prijatelji.« (vir: Prijavim.se)

Čestitke vsem tekmovalcem za dosežene rezultate in seveda tudi spremljevalcem za uspešno izpeljano odpravo.

Photo: Petra Vovk