Energetiki enduraši na Krvavcu in Energetiki kroskantrijaši na Fužine 2 sea

V nedeljo, 25.8.2019, je na Krvavcu potekala tretja dirka iz serije SloEnduro, kjer so se Slovenci potegovali za majice državnih prvakov. Pomerili so se v štirih hitrostnih preizkušnjah, kjer so skupno premagali 12 km spustov in 1400 višinskih metrov, navkreber pa so morali na noge prekolesariti okoli 10 km in premagati 600 višinskih metrov.  Člani kluba Energijateam.com so pokazali svojo borbenost in na koncu osvojili dve majici državnih prvakov.

Med člani je Jaka Močilnik osvojil 6. mesto.

Med masterji je Jaka Tancik na koncu stopil na najvišjo stopničko in tako oblekel majico državnega prvaka, Nejc Černilogar je osvojil bron.

V kategoriji master 2 si je Grega Nagode priboril 4. mesto.

Prav tako je majico državnega prvaka osvojil Jakob Smolnikar v kategoriji u19, Matej Jerak je na koncu osvojil 6. mesto.

Jakob je po končani dirki povedal: “Letošnje državno prvenstvo je bilo kot naročeno zame mastni treili z veliko fizičnega napora. Že na prvem treilu sem se dobro počutil in potem je bila samo še zabava do konca dirke. Zadnje dva treila sem odpeljal zelo na safe saj me je en del kar skrbel ampak se je vse lepo izšlo. Nebi mogel biti bolj presenečen nad rezultatom, ki si ga nisem mogel zamisliti niti v sanjah. Nasploh pa super vzdušje in še lepše vreme komaj čakam naslednjo dirko.”

V soboto, 24.8.2019, pa so se nekateri člani kluba Energijateam.com pomerli v maratonu Fužine 2 sea, ki je potekala v sklopu Adria Bike.

»Na tekmi je bilo težko, maraton Fužine 2 sea je izpolnil napovedi tekmovalcev in organizatorja, da bodo prisotne velike klimatske spremembe,  saj smo se odpravili iz gorskega kotarja iz cca 750 vm preko roba na 1000vm po brutalnem spustu direktno v Crikvenico na 0vm in iz 17 °C na 35 °C.  Tako je za tem sledilo vzpenjanje po zahtevnem in strmem vzponu 800 vm v enem kosu, za zaključek pa še 15 km valovitega zaključka, kjer je bilo potrebno imeti noge še polne dinamita, da si lahko hitro preletel vse hupserje do cilja.« je odlično opisal tekmo Mitja Tancik in dodal: »Počutil sem se dobro in do Crikvenice je šlo odlično, nato pa dolg in vroč vzpon, kjer mi je vročina delala skrbi. Ker nisem imel dovolj tekočine, sem raje pazil z intenzivnostjo, feed cona pa je bila na vrhu vzpona in proti cilju sem potem pritiskal na vso moč. Tik pred ciljem sem ujel 2 masterja in le nekaj metrov je manjkalo, da bi mi uspelo priti v cilj kot 2. Na koncu sem zaključil kot 3. master.

Na koncu dneva moram biti zadovoljen, to je bilo ta dan vse, kar sem lahko iztisnil iz sebe.

Sezona se nadaljuje s krosom na Kopah in nato serija maratonov na Hrvaškem do 12. oktobra z zaključkom na Krku v Baški.«

Med moškimi (krajši maraton) si je Janez Dejak priboril 2. mesto, Miha Debeljak pa 15. mesto.

Med masterji (krajši maraton) je so bili Aleš Rijavec 3., Evgen Prevec 5. in Peter keržan 29.

Med moškimi (daljši maraton) je Žiga Keržan osvojil 11., Marko Balantič pa 12. mesto.

Med masterji (daljši maraton) je Mitja Tancik osvojil 3. mesto.