Energetiki na ciklokrosu

V soboto, 7.12., v športnem parku Šenčur, je potekalo tekmovanje v ciklokrosu, ki je štelo tudi za slovenski pokal. Tekmovanja se je udeležilo 94 tekmovalcev iz petih držav. Na štartu poleg naših tekmovalcev sta bila tudi dva najboljša slovenska cestna kolesarja Luka Mezgec in Tadej Pogačar, ki sta požela kar nekaj pozornosti.

Nekaj naših tekmovalcev se je tekme udeležilo z namenom popestritve pripravljalnega obdobja na novo kolesarsko sezono. Toda, ko zapiska piščalka dajo tekmovalci vse od sebe in se borijo za naj višja mesta. Proga je v veliki meri potekala po travniku in kratek odsek skozi pumptrack in peščeno igrišče za odbojko, kjer so tekmovalci nosili kolesa, blato pa je dodatno oteževalo pogoje.

V elitni kategoriji, kjer je zmagal Luka Mezgec se je boril naš tekmovalec Gregor Dimic, ki je zasedel 9. mesto, po tekmi je povedal.

»Glede na to, da sem drugič na ciklokros kolesu na terenu, se nisem najbolj znašel. Nisem vedel, kako naj držim balanco. Med dirko sem spoznaval ta šport, tehniko in ugotovil, da moram še veliko trenirat. Na XC-ju imaš klanec, sledi spust, na katerem lahko počiješ, tu pa ni predaha, šprint iz ovinka do naslednjega ovinka. Način dirkanja mi je všeč, je pa mogoče prezgodaj, da gremo po tako visokih conah. Mi pa je disciplina zelo všeč in sigurno se bom udeležil še kakšne dirke.«

Klubske barve pa so zastopali še trije mlajši mladinci, Žan Pahor, ki je zasedel 3. mesto, takoj za njemu na 4. mestu Gašper Ahačič in na 12. mestu je tekmo zaključil Vid Felicijan.

Naslednja tekma v ciklokrosu sledi 15.12. v Ljubnem na Gorenjskem.