Energetiki na Krk ‘n’ rollu

Sezona dirk za gorske kolesarje pa je sedaj res prišla k koncu. Krk ‘n’ roll je bil idiličen finiš za leto 2019, katerega se je udeležilo nekaj tekmovalcev Energijateam.com. Sončno vreme, prijetne temperature in dobro družbo je večina tekmovalcev izkoristilo še za krajši družinski dopust, saj Baška ponuja odlične možnosti za pohode in kolesarske izlete s prekrasnimi razgledi na morje. Dirko po Krku večinoma tekmovalci poznajo že z dirke 4 Islands, je pa teren kljub temu vreden vsakega spoštovanja, saj nabijanje po skalah ne dopušča kaj dosti počitka. Vse skupaj omilijo razgledi na poti in malo razbremenijo napetost.

Mitja Tancik: »Baška je postala nekako tradicionalna lokacija, ki jo z veseljem pričakujem spomladi s startom 4 Islandsa in kot zaključek sezone jeseni z Krk`n`rollom. Otoški traili in skalovje mi je postalo domače in res se dobro počutim v tem okolju. Priprave na jesenski del sezone so bile odlične in forma je dobra, kar sem dobro izkoristil v soboto. Vedel sem, da ne morem kalkulirati in da je potrebno na prvi vzpon ostati s prvimi, kar mi je uspelo in začuda niti ne težko. Tako sem dobil potrditev dobre pripravljenosti in samozavestno sem nadaljeval v prvi grupi. Po približno 50 min dirkanja je Boštjan res močno napadel in da si ostal v igri, je bilo potrebno zdržati 40 sekund 640 wattow na mojih 61 kg. Uspelo mi je ostati in nadaljevati v prvi skupini z Gregorjem, Lenartom in Boštjanom, čez dobra 2 km pa smo ujeli nazaj še Christopha, ki je na prvi vzpon pridobil kako minuto. Od tu dalje smo kolesarili skupaj, in rahla pospeševanja so se vrstila skoraj v vsak strmi klanec in v vsako singlico s skalami. Ni bilo lahko ostajati v skupini, namenoma sem se postavil na 2 pozicijo za Crhistopha in poizkušal predvidevati pospeševanja že v naprej, izkoriščati tehnično znanje in iskati lepše linije in uspevalo je. Na žalost sem izgubil bidon po 1,5 h in tako predirkal pol dirke na suho samo z geli, prebrodil krče na dobrih 2 h, odpadel vmes 3x in priključil nazaj. Na koncu je zmanjkalo moči za zadnji pospešek Boštjana in Christopha, ki sta se odpeljala približno 14 km do cilja v zadnji daljši klanec. Tako sem do cilja vlekel skupinico z Gregorjem in Lenartom in na koncu je sledil šprint za zmago v kategoriji master. Z Lenartom sva prišla na črto čisto skupaj, a vedel sem, da je bilo par cm razlike meni v prid. Foto finish je potrdil občutek zmage in veselil sem se lepega uspeha. Mirno lahko rečem, da je bila to moja najboljša tekma v tej sezoni in takšnega zaključka sezone si le želiš. Navda te z motivacijo za nadaljne delo in poplača vložen trud.«

Vita Movrin: »V soboto se je odvila še zadnja dirka v Adria bike seriji. Tekmo sem sama vzela kot zaključek sezone. Kljub vsemu pa sem štartala z ”misijo”, da zmagam, kar mi je na koncu tudi uspelo. Čeprav je Garmin pokazal 200 višincev več, kot je bilo planiranih, pa sem z dirko in svojim nastopom zelo zadovoljna. Zdaj sem pripravljena na dneve aktivne pavze potem pa znova na polno v novo sezono.«

Miha Debeljak: Na krk ‘n’ rollu sem nastopil prvič. Proge nisem poznal in pa slišal sem samo, da je fajn kamnita. Sploh na mesečevem platoju. Startal sem malenkost zadaj in mogoče to niti ni bila najboljša ideja, kar se je izkazalo že na prvem klancu. Pri cerkvici smo stali, saj so zaradi malo bolj tehničnih delov nekateri sestopili s kolesa. Potem ko smo prišli na vrh mesečevega platoja, se je začelo pravo kamenje. Nadaljeval sem v svojem ritmu malce prehlajen in nisem niti vedel, ali bom sel na daljšo traso ali krajšo. Potem se je izkazalo, da sem ok in sem se odločil za daljšo. Tudi zadnja tekma sezone me je spodbudila k temu, da se odpravim na daljšo. Tekma je bila tudi kot izvidnica za 4 Islands, ki bo v aprilu. Zelo lep maraton in bil mi je eden lepših v Adria bike seriji. Končal sem sicer skromno, a na koncu sem vseeno zadovoljen in z nasmeškom na obrazu, kar je tudi najpomembnejše.

Tekmovalci so se lahko pomerili na treh različno dolgih trasah: easy (26 km, 452 vm), classic (54 km, 1021 vm) in epic (71 m, 1324 vm).

Na epic trasi so v kategoriji elite dosegli Gregor Dimic 3., Jakob Smolnikar 8. in Miha Debeljak 22. mesto.

V kategoriji master je Mitja Tancik osvojil prvo mesto, Aleš Rijavec je bil 5.

Med ženskami pa si je Vita Movrin ravno tako priborila zmago.

Na classic preizkušnji pa sta bila med moškimi Janez Dejak 3. in Borut Križan 22.

Kakorkoli, tekmovalce sedaj čaka zaslužen počitek. Po krompirjevih počitnicah pa vstopajo v nov trenažni proces. Se vidimo na zaključni prireditvi SloXcup-a.

Photo: Fb, Adriabike