Energetiki na SloEnduru v Kočevju

Prva tekma iz serije Slo Enduro je prišla na vrsto, hkrati pa tudi boj za naslov državnih prvakov. Tudi tekmovalci kluba Energijateam.com so se v nedeljo, 13. septembra,  v Kočevju borili za najboljše uvrstitve, seveda pa ni manjkalo tudi zabave, odličnega vzdušja in glasnih navijačev.

Tekmovalci so se pomerili na štirih hitrostnih preizkušnjah, kjer so skupno premagali okoli 1200 višinskih metrov. Tekmovalci mlajših kategorij (u15-u17)so prevozili dve preizkušnji, premagali pa okoli 500 višinskih metov. Trase so vsebovale tudi nekaj tehnično bolj zahtevnih odsekov, videti pa je bilo mogoče tudi hitre in ”flow” prizore.

Jan Modrijan; “Tekma je bila zelo zanimiva, nekatere proge so bile dolge druge kratke, teren pa zelo raznolik. Bilo je tudi kar naporno ostati zbran skozi celo tekmo. Glede na konkurenco sem z rezultatom zadovoljen.”

Jakob Smolnikar pa se je zadnji trenutek odločil oditi po točke World Series na Češko, kjer je zaključil na odličnem tretjem mestu v kategoriji do 21 let..

Jakob; Enduro Špićak je bila zelo “lastminute” odločitev tako, da je bilo vse na glavo. V petek in soboto je bil ogled proge, ki je bil kar naporen. V nedeljo sem že na prvem spustu čutil utrujenost in še štirje so me čakali. Na zadnjem je bilo že veliko v rokah sreče, saj moje niso več držale. Na koncu sem si uspel privoziti 3. mesto v U21 kategoriji in pridobil nekaj točk za EWS dirke za drugo leto. Če potegnem črto bi bilo lahko bolje ampak tudi slabše.

Kar lepo število energetikov se je podalo v boj za odličja.

V kategoriji master 1 sta si priborila Nejc Černilogar 6. mesto, ter Jaka Tancik 10.

V kategoriji master 2 je bil Grega Nagode 5.

Med moškimi si je Nejc Huth priboril 6. Mesto, Jan Modrijan pa 9.

V kategoriji u 19 si je Aljaž Spahič privozil 10. mesto.

Med ženskami je Tamara Homar dirko zaključila na 2. mestu.

V kategoriji u15 si je Lenart Dejak priboril 9. mesto.

Se vidimo 27. septembra v Ajdovščini!

photo: SloEnduro