Energetiki na Zimski ligi v Istri

V nedeljo, 2.2.2020, zjutraj se je nekaj tekmovalcev društva Energijateam.com odpravilo na pot proti Novigradu, kjer je potekala dirka 6.KOLO GIANT MTB ZLIK / XC NOVIGRAD. Mesto je bilo ves dan odeto v meglo, temperature sicer niso bile nizke, je pa deževje prejšnjega dne pustilo kar nekaj posledic. Zaradi spolzkega terena so morali nekoliko spremeniti tudi traso. Tekmovalci so z dirko zadovoljni, pravijo, da je forma za prihajajočo sezono obetavna. Še kaj več pa si lahko preberete v spodnjih izjavah.

Gregor: “Vsako leto se udeležimo Zimske lige v sklopu priprav na novo sezono in tudi letos je tako. Tekmo smo si vzeli za dober trening, da počasi pridemo v stik s tekmovalnim ritmom in testiramo novo opremo. Na koncu pa je najbolj pomembno, da se zabavamo in se zadovoljni vrnemo domov in nadaljujemo s pripravljalnim obdobjem. V februarju sledijo še klubske priprave, ki jih bomo tokrat izvedli v Rabcu, kjer imajo odličen bike park, ki zadovolji vse nivoje znanja kolesarje.”

Tamara: “Včeraj sem se udeležila zimske lige v Novemgradu na igrivi in zabavni progi ob morju. Manjkalo je sicer malo sončnega vremena a je bila vseeno super priložnost, da sem dobila nazaj tekmovalne občutke.”

V kategoriji u11 je Jakob Škarja zasedel 7. mesto. V kategoriji u11 si je Žan Pahor kljub padcu in poškodbam priboril prvo mesto, Vid Felicijan pa je bil 4. V kategoriji u17 sta si privozila Gašper Ahačič 4. ter Aljaž Spahič 7. mesto. Med moškimi je Gregor Dimic ciljno črto prečkal kot zmagovalec. V kategoriji Master A sta bila Debeljak Miha 9. ter Gaber Gomišček 27. V kategoriji Master B je Aleš Rijavec dirko zaključil na 3. mestu, Evgen Pevec je bil 6., Marko Škarja pa 14. Med ženskami je Tamara Homar stopila na najvišjo stopničko.

Čestitke vsem tekmovalcem!

Photo: Damijanić Photography