Energetiki v Kamniku zopet posegali po najvišjih mestih

Te dni se je v Kamniku dogajalo. Na sporedu je bila tretja dirka SloXcup-a, ki je tokrat potekala v dveh delih. V soboto so se po progi podili mlajši kolesarji, ki so tekmovali na popolnoma novi progi, v nedeljo pa je sledila še dirka za malo starejše kolesarje. Kljub dokaj slabi vremenski napovedi, so tekmovalci oba dneva vozili v lepem sončnem vremenu. Le za nedeljsko jutranjo dirko, polno blata, spolzkih korenin in drsečih spustov, je poskrbelo deževje prejšnje noči. Dirka je bila, po mnenju mnogih tekmovalcev, tehnično zahtevna in kondicijsko naporna. Trasa je bila v primerjavi s prejšnimi leti skoraj povsem spremenjena.  Kljub vsemu so naši energetiki ponovno posegali po lepih rezultatih.

Med najmlajšimi tekmovalci je v kategoriji u7 Ema Tancik zasedla tretje mesto.

V kategoriji u9 so bili Kaja Pevec 3., Eva Kobal 6., Urban Dejak 4., Žiga Gruden 7. In Žiga Štiftar 8.

V kategoriji u 11 so dosegli Meta Tancik 2., Neža Kobal 4., Lenart Dejak 3. In Gal Benda 19. mesto.

Malo starejši člani Energijateam.com so  v kategoriji u13 zasedli naslednja mesta. Meta Janežič 5., Nastja Ahačič 8., Jurij Zupanič 3., Matic Lipovšek 5., Ažbe Kobal 10., Mark Kočar 17., Žan Keržan 18., Ažbe Jagodič 19., Marko Mušič 20. ter Nejc Petkovšek 21.

V kategoriji u15 so bili Ema Movrin 3., Žan Pahor 2., Luka Janežič 12., Gašper Ahačič 17., Jure Gombač 21., Žan Vrhovnik 22. in Vid Felicijan 28.

Med mlajšimi mladinkami so padle dvojne stopničke. Ana Janežič je bila 1. in Tamara Homar 2. Jure Prelovšek si je prikolesaril 17. mesto.

Med starejšimi mladinkami je Vita Movrin stopila na najvišjo stopničko. Jakob Smolnikar je dosegel 7. Mesto, Žiga Keržan pa 16.

Mitja Tancik je v kategoriji veterani 2 pometel s tekmeci in na koncu prejel zlato medaljo. Zmagal je tudi absolutno, saj je bil prvi med veterani 1, veterani 2 in amaterji. Evgen Pevec je med slednjimi zasedel 4. mesto.

V kategoriji u23 sta si David Ivartnik in Blaž Dragar priborila 13. in 19. mesto. Med elitovci pa je Gregor Dimic dirko zaključil na 11. mestu.

Žan Pahor: »Tekma je bila tehnično dokaj zahtevna. Proga mi je bila všeč, ker je imela kar nekaj vzponov in tehničnih spustov.
Z rezultatom sem bil zadovoljen. Želim si še več takih tekem.«

Vita Movrin: »Dirka je bila zelo naporna. Štartala sem odlično. Bila sem prva na vrhu klanca tudi med članicami. Potem pa sem takoj na prvem spustu padla in se udarila v trebuh. Potem sem šla peš in si še zvila gleženj. Tako da je bila dirka zelo težka, a sem »zborbala« in osvojila prvo mesto.«

David Ivartnik: »Kamniška dirka je bila po sami organizaciji in progi zopet ena boljših do sedaj, tudi s svojo predstavo sem precej zadovoljen, po hitrem štartu sem ujel nek svoj ritem in prigrizel do cilja z vsemi 6 krogi. Počasi se navajam na dolžino članskih dirk, sedaj tudi vidim, da se kategoriji ne reče kar tako elite. Komaj čakam naslednjo dirko in ostajam motiviran tudi v bodoče.«

Mitja Tancik: »Proga v Kamniku mi že od nekdaj ugaja. Tehnični deli so mi všeč in z dolgoletnimi izkušnjami postane vožnja na njih užitek. Kar je na koncu koncev tudi najpomembnejši del dirkanja, da uživaš. Drugače jaz pravim, pojdi domov in počni kaj drugega.

V zadnjih tednih imam v trgovini res veliko dela in lahko treniram manj kot je potrebno. Tako sem dirko vzel z rezervo in računal, da tempo stopnjujem skozi tekmo.

Vse se je lepo izteklo in na koncu mi je uspelo zmagati veteransko tekmo.

Zelo se ze veselim dirke v Kočevju, ki je meni zelo ljuba tekma. Jemljem jo kot mojo domačo tekmo. Saj je gostoljubnost Kočevarjev, ki jih kličem Dejaki ( po njihovem glavnem adutu Janezu Dejaku), res nekaj izjemnega in tam se počutim odlično.«

Naši tekmovalci imajo sedaj nekaj časa za treninge, da se optimalno pripravijo za tekmo, ki sledi. Se vidimo 3. junija v Kočevju!