Energetiki v Kočevju organizirali zaključno dirko SloXcupa

Sezono SloXcup-a 2019 smo letošnje leto zaključili v Kočevju, kjer je Energijateam.com organiziral še zadnjo dirko za mlade. Zaključek je bil točno takšen, kot se spodobi. Vreme je bilo odlično, proga suha in odlično pripravljena, organizacija pa tudi. Seveda pa vse to ne bi bilo mogoče izpeljati brez staršev, članov našega kluba, MTB trail centra Kočevje, sponzorjev in donatorjev. Zato se vsem, ki ste na kakršen koli način pomagali, iskreno zahvaljujemo. Tekmovalci in trenerji Energijateam.com so z letošnjo sezono zadovoljni in že kujejo načrte za prihajajoče leto. Kolesarje sedaj čaka kratek premor, potem pa pogumno pričnejo z novim trenažnim procesom. Nekateri pa seveda tekem še nimajo dovolj, tako da se zagotovo še slišimo, ko bomo poročali o rezultatih s prihajajočih maratonov.

Predsednik našega društva in koordinator SloXcupa Mitja Tancik je ob koncu povedal: »Po 9. letih smo tradicionalno zaključno tekmo SloXcupa XC Energija z prejšnje lokacije preselili v Kočevje v MTB Trail center, ki se je razvil v fantastično lokacijo pod vodstvom Janeza Dejaka, ki je tudi naš član in tekmovalec Energije.

Organizacija je tekla v odličnem vzdušju, skupaj s klubskimi trenerji, funkcionarji, starejšimi tekmovalci in seveda nepogrešljivimi starši smo pripravili odlično prireditev, na odlični progi in zahvaljujoč zvestim sponzorjem in donatorjem je tudi podelitev potekala odlično z bogatimi praktičnimi nagradami, ki so omogočila obdariti še več otrok, kot običajno.

Tekmovalci so bili nad traso proge navdušeni, nam pa to nariše nasmeh na obraz in poplačan je ves trud, ki je bil vložen v organizacijo.

Rad bi se zahvalil prav vsakemu posebej, ki je pripomogel k organizaciji tekme in dodal, da se za prihodnosti našega športa ni treba bati, dokler bo vnema organizatorjev v SloXcupu na tako visokem nivoju in bomo imeli na domačih tleh toliko odličnih tekem, ki privabljajo tudi mednarodno konkurenco.«

V kategoriji u9 so bile Ema Tancik 6., Eva Kobal 4. in Kaja Pevec 2., med dečki pa so si prikolesarili Matic Zorman 12., Žiga Gruden 10. in Urban Dejak 5. mesto.

V Kategoriji u11 so dirko zaključili Lovro Gutman na 18., Patrik Kovačič na 16. ter Lenart Dejak na 2. mestu.

V kategoriji u13 so bile Meta Janežič 5., Nastja Ahačič 4. in Meta Tancik 2., med dečki pa Gal Benda 21. in Ažbe Jagodič 14.

V kategoriji u15 so si priborili Matic Semprimožnik 21., Žan Keržan 20., Matic Lipovšek 18., Lovro Luka Dolinšek 13., Vid Felicijan 10., Jure Gobmač 9. ter Žan Pahor 1. mesto.

V kategoriji u17 je Ema Movrin osvojila 3. mesto, med dečki pa sta bila Aljaž Spahič 18. ter Gašper Ahačič 5.

Čestitke vsem tekmovalcem!