Energetiki v Kočevju osvojili 10 kolajn

Kogarkoli vprašamo, se mnenja o dirki v Kočevju ne razlikujejo kaj dosti. Odličen ambient, vedno super organizacija, hrana in družba. Vsako leto na dirko pride več ljudi, ogromno od njih že dan prej, saj se tudi večer pred dirko vedno dogaja. Tokrat nas je rahlo presenetil večerni dež, ampak smo mu na koncu hvaležni, saj smo se po njegovi zaslugi odpravili spat in nabrali moči za nedeljsko dirko, 2.6.2019, C1 ranga. Teren je bil rahlo razmočen, a se je hitro sušil in pogoji so bili vrhunski, posledično pa tudi rezultati naših Energetikov. Sezona je na vrhuncu in forma se stopnjuje. Kar pa je seveda logično, saj se bližamo državnemu prvenstvu.

David: “V Kočevju so zopet poskrbeli za vrhunsko organizacijo in še boljšo progo. Tudi vzdušje ob progi je bilo dobro, zato hvala vsem, ki ste navijali. Sam sem imel na progi dobre občutke, tudi po štartu sem lepo tempiral ritem in se poizkušal držati z nekaterimi hitrimi Italijani, vendar je v meni zmanjkalo svežine in čeprav so bile noge dobre, sem nisem znal dobro “pomatrati” tako kot bi se lahko. Z dvignjeno glavo gremo naprej in že komaj čakam eno mojih ljubših dirk SloXCupa, hrvaški XC Samobor.”

Gregor: “Tako dobrih nog nisem pričakoval in sem bil kar malo presenečen. Ko sem videl, da sem v ospredju z Nagličem sem prvo pomislil, da bo to prehiter tempo, toda je kar šlo. Nato je imel Naglič defekt in sem nato nadaljeval z Italijanom, ki mi je dvigoval ritem. Če bi bil sam, bi začel popuščati in lahko, da bi me kdo še prehitel. Proga je vrhunska, počutil sem se, kot da je to domača tekma, saj so na vsakem ovinku navijali navijači in redarji.”

V kategoriji u9 so bili Urban Dejak 4., Žiga Gruden 7., Bor Križan 10., Blaž Tomazini 11., med dekleti pa Kaja Pevec 3., Eva Kobal 5. In Ema Tancik 6.

V kategoriji u11 so si privozili Lenart Dejak 3., Patrik Kovačič 18., Lovro Gutman 23., ter med deklicami Neža Kobal 2. mesto.

V kategoriji u13 so dirko zaključili Jurij Zupanič 11., Ažbe Jagodič 17., Ažbe Kobal 22. ter med dekleti Meta Tancik 1., Meta Janežič 4. in Nastja Ahačič 7. mesto.

V kategoriji u15 so bili  Žan Pahor 2., Vid Felicijan 10., Matic Lipovšek 11., Jure Gombač 13., Lovro – Luka Dolinšek 19., Matic Semprimožnik 25., Žan Keržan 27. in Ožbej Gutman 28. mesto.

V kategoriji u17 si je Gašper Ahačič prisvojil 7. mesto, Aljaž Spahič 27., Ema Movrin pa med dekleti 3. mesto.

Med Veterani 1 je Mitja Tancik ponovno ciljno črto prečkal 1., malo za njim pa na 3. poziciji še Aleš Rijavec.

Med veterani 1 si je Miha Debeljak privozil 9. mesto.

V kategoriji u19 je bil Jakob Smolnikar 10., med dekleti  Tamara Homar 3., Ana Janežič pa 6.

V kategoriji Elite+u23 je Gregor Dimic osvojil 6. mesto, David Ivartnik je bil 14. in Žiga Keržan 23., med ženskami pa je Vita Movrin osvojila 3. mesto.

Čez slabih 14 dni, 16. Junija 2019, pa se vidimo v Samoborju!