Energetiki zaključili kolesarsko sezono

Sezono SloXcup 2021 so kolesarji zaključili v malo drugačnem stilu. Zadnjo dirko in sicer kratki kros, ki je za mladince in člane štela za naslov državnih prvakov, so v Bike Parku Ljubljana v Podutiki tekmovalci odvozili minulo soboto, 16.10.2021.

Dirka je bila tudi za tekmovalce zelo zanimiva, trajala je le dobrih 20 minut, en krog pa je bil dolg 600 m ter tehnično precej zahteven in razgiban.

Več o dirki pa nam je tokrat povedal trener in tekmovalec Gregor Dimic.

»Dirke kratkega krosa sem se veselil, saj mi je ta format dirkanja zanimiv in prav tako kot trener sem lahko spremljal svoje tekmovalce po celotni progi, saj je ta krajša od klasične XC proge. Kljub temu, da je bila proga videti zelo lahka, se to hitro spremeni, ko prideš v rdeče cifre in postanejo osnovne grbine zahtevne«

V kategoriji elite si je Vita Movrin priborila 2. mesto.

Med moškimi pa je Gregor Dimic dirko zaključil na 4. mestu.

Med mladinkami je Ema Movrin osvojila 3. mesto.

Med mladinci je Žan Pahor osvojil zlato, Lovro Luka Dolinšek je bil 9., Vid Felicijan 10., Aleksander Volkanovski 11. ter Marko Mušič 12.

Sezona se je, vsaj kar se tekmovalnega dela tiče, zaključila. Tekmovalce sedaj čaka nekaj dni počitka, nato pa se bodo že počasi začeli pripravljati na naslednjo sezono. Sedaj sledi obdobje manj specifičnih kolesarskih treningov, kamor vključujejo tudi hojo v hribe, tek v naravi, vaje za moč in ostale aktivnosti, ki jih sicer poleg kolesarjenja tekmovalci radi počnejo.

Poleg tega pa bi radi predali za nas še posebej pomembno novico. Namreč na Šumberku v Domžalah so že pričeli z gradnjo kolesarskega parka, česar se neizmerno veselimo. Le-ta nam bo omogočal še boljše in kakovostnejše treninge, več zabave na terenu in boljše treninge tehnike.

Slike: Prijavim.se