Energija bike kamp

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX in ENERGIJA DUDES

        10. Delavnica (23.7.2014)

Pa je mimo še naša zadnja delavnica. Zaradi dopustov, bolezni in poškodbe smo na koncu ostali le trije. A se nismo imeli nič manj fino, le družbo smo pogrešali! Ker nam vreme skozi celoten proces delavnic ni bilo naklonjeno, je bilo tako tudi danes :) Najprej smo morali počakati, da se dež zlije ter šele nato nadaljevati. Za našo zadnjo delavnico smo se odpravili čez Mengeško polje proti Rašici, mimo grebenske poti do zelo lepega, položnega in vijugastega spusta.

Videti je, da so tečajniki skozi proces učenja pridobili zelo veliko znanja in veščin obvladanja gorskega kolesa. Od tega, da smo se na prvi delavnico še lovili, in si nekateri niso predstavljali, da se bodo kdaj spustili iz Rašice in drugih hribov, je to postalo čisto preprosto. Vsi so zelo napredovali in prav vesela sem zanje, da se s takim veseljem vsedejo na kolo ter odpeljejo na turo tudi izven naših delavnic.

Tako, dragi moji prvi tečajniki, v veselje mi je bilo z vami kolesariti, uživajte in raziskujte poti še najprej! Se vidimo na turah! 😀

Hvala vam.

Čez drevored...Karl drvi po spustu. Spomin za Energija Chix!Tjaša grize na strmem vzponu.

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX in ENERGIJA DUDES

        9. Delavnica (16.7.2014)

Ker smo se imeli prejšnjo delavnico tako fino, smo se tudi tokrat sestali skupaj. To je že naša predzadnja delavnica, kmalu bomo končali z našim druženjem.

Za ogrevanje smo opravili vajo sačenje, kjer se je vsak preizkusil kako dobro ravnotežje lahko drži na kolesu, ko pa smo z ogrevanjem opravili smo se napotili na pump track progo, kjer smo se dobili z Nejcem, ki nam je še nekoliko bolj podrobno predstavil tehniko “pumpanja”, nato pa smo se razdelili v skupine in se pomerili med seboj. Za konec pa nam je Nejc pokazal kako on odpelje krog (glej spodnjo sliko :)). Med potjo na izhodiščno točko pa smo povadili kako se zavija z nagibom ter kako se ustavimo v sili.

Marko na najvišji grbini.Leti, leti... Nejc :) Malo počitka se prav prileže.Sačenje :)

 

   

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX in ENERGIJA DUDES

        8. Delavnica (15.7.2014)

Tokrat smo Energija Chix in Energija Dudes združili moči in se učili skupaj. Odpravili smo se na domače poti tekmovalcev ekipe Energijateam.com, kjer fantje in punce pridno trenirajo, pilijo tehniko pod budnimi očesi trenerjev. Poti so primerne tako za začetnike kot za izkušene gorske kolesarje. Mi smo danes imeli cilj, da prevozimo dva zahtevna spusta ter položen koreninast vzpon. Vadečim je šlo odlično, opazen je bil občuten napredek v primerjavi s prvo delavnico. Bravo!

Irma je osredotočena na zahtevno podlago.Tjaša pogumno čez korenine.Marko mimo drevesa.Nataša na zahtevnem spustu.Ugani kdo?! :D

 

 

OTROŠKI POČITNIŠKI KOLESARSKI KAMP

V petek smo zaključili z našim prvim otroškim počitniškim kolesarskim kampom, trajal je od ponedeljka do petka, od 9h do 13h. Otroci so se naučili sestopanja s kolesa, ustavljanja, osnovnega položaja, zavijanja, zaviranja in prestavljanja. Naučili so se tudi, kako morajo poskrbeti za svoje kolo, s tem ko namažejo verigo, zamenjajo gumo. Znanje sta otrokom predajala učitelja Ana Zupan in Gregor Dimic. Več pa si lahko ogledate v spodnji galeriji slik.

1.dan_ogrevanje - Kopija1. kosiloMenjava zračnice2. kosiloOgrevanjeNagib4. kosiloSkupinskaSnemanje prvega obročaPump track2

 

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX

         7. Delavnica (3.7.2014)

Zaradi dopustov, sva danes z Irmo ostali sami, zato vsa se odpravili na krajši ogrevalni krog ter se proti koncu ustavili na hribu Šumberk, kjer sva na hitro ponovili znanje, ki sva ga do sedaj pridobili. Ponovili sva ustavljanje v sili, ustavljanje z bregu ter vožnjo v osnovnem položaju. Na koncu pa sva se odpravili v trgovino Energijabikes kjer so nama fantje posodili tlačilko ter obroč na katerem sva vadili menjavo zračnice. Irmi je šlo odlično, saj je zračnico zamenjala zelo hitro in brez težav.

Ustavljanje...ter menjava zračnice.

 

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA DUDES

          7. Delavnica (2.7.2014)

Na današnji delavnici sva se z Markom odpravila na pump track. Najin cilj je bil, da bi ob koncu lahko naredila čim več krogov brez poganjanja pedal. Kako to izgleda v praksi nama je pokazal fant, ki je bil ravno pravi čas tam. Ko je po progi vozil on se je zdelo zelo enostavno. Z Markom sva začela postopoma in proti koncu dneva izpolnila cilj. Pridružila se nama je še njegova hčerka Veronika, ki pa je tudi hitro vedela za kaj gre in kmalu sta se z očetom začela loviti po progi.

Marko na pump trackuMarko in hči Veronika

 

 

OTROŠKI POČITNIŠKI KOLESARSKI KAMP

 

slika1

KDAJ: od 30.6. do 4.7.2014

URA: vsak dan od 9.00 do 13.00

 

KJE: zbor pri športnem parku v Domžalah
ZA KOGA: za otroke, ki obiskujejo osnovno šolo ter radi kolesarijo
KDO: organizator Športno Društvo Energijateam.com
CENA: 70 eur vključuje vodeno delavnico, učenje pod vodstvom usposobljenih učiteljev, varstvo ter toplo malico.
KOLIKO: minimalno število prijavljenih za izvedbo kolesarskega kampa je 5, maksimalno število 15 otrok.
PRIJAVA : do 27.6.2014 na info@energijateam.com
DODATNE INFORACIJE: info@energijateam.com , 040234919 (učiteljica Ana) ter spletna stran www.energijateam.com

 

NAMEN KOLESARSKEGA KAMPA:

Otroke bomo naučili kako se je potrebno obnašati v prometu ter v naravi. Naučili jih bomo osnovnih kolesarskih tehnik, kot so:

– osnovni položaj,
– zaviranje,
– zavijanje,
– sestop s kolesa,
– prestavljanje ter
– tehnike spusta.

Poleg naštetega pa bomo otroke naučili tudi kako skrbeti za svoje kolo, zamenjati zračnico ter nastaviti prestave.

 

slika2

 

OSNOVNA OPREMA, ki jo potrebuje vaš otrok:

– spravno gorsko ali treking kolo (prave velikosti),
– čelada,
– primerno obutev ter oblačila,
– flaško z vodo.

 

slika3

… se vidimo 30.6.2014 ob 9.00 :)

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX

         6. Delavnica (26.6.2014)

Danes pa je punce z obiskom presenetila državna prvakinja, evropska podprvakinja in nasploh odlična gorska kolesarka Blaža Klemenčič. Na delavnico se je odpravila z nami, kjer je spremljala punce, jih spodbujala in z njimi poklepetala. Odpravile smo se proti Dobenu, pri gostilni Ručigaj pa smo se odpravile na naš prvi pravi daljši spust. Da pa ne bi bil prelahek, so za otežitev poskrbele mokre korenine. Punce so se odrezale odlično, pokazale so kako so napredovale in izgubile strah pred spusti. Proti koncu spusta pa smo se naučile še sestopanja iz kolesa v sili ter proti bregu. Spet smo se imele super, tako, da smo čisto pozabile na uro 😉 Hvala Blaži za super družbo!

Skupinska slika z Blažo Klemenčič.Pa še z učiteljico. Blaža na zahtevnem spustu.Tina je uspešno zapeljala čez skale. Irma prav tako zalo pogumno.Tjaša na spustu.

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA DUDES

          6. Delavnica (24.6.2014)

Cilj tokratne delavnice je bil se naučiti voziti na strmem vzponu, uspešno premagati ovire (manjši hlod na poti) ter uspešno zvoziti strm spust. Za učenje vsega tega je Križetaver idealen! S fantoma smo se najprej po razgibani, zaviti ter precej strmi poti povzpeli na vrh, vmes seveda uspešno premagali ovire na poti, potem pa je sledil pust. Na prvi delavnici nam je podrto drevo delalo nekaj preglavic, tokrat pa sta oba z lahkoto prešla hlod in dokazala, da sta se v tem času že veliko naučila. Bravo! Nekje na sredini spusta pa smo poleg padca še predrli gumo. A to ni bila nobena ovira, zračnica je bila zamenjana kot bi mignil in že smo bili nared za zadnji del. Tu je užival predvsem Marko, tema pa ga sploh ni motila pri njegovih podvigih čez skok.

Peter je skočil čez dvojni skok.Peter na zelo strmem spustu. Markotove kolesarske noge.Menjava zdračnice. Marko skače :D

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX

         5. Delavnica (19.6.2014)

Pa smo se tudi s puncami odpravile na pump track :) Sprva je stvar izgledala težko izvedljiva, a ko so poizkusile se jim je iz kroga v krog zdelo bolj zanimivo. Tudi s puncami smo ugotovile, da je zadeva precej naporna in izčrpajoča, saj smo bile kar zadihane. Najprej smo se učile voziti čez grbine, nato smo vozile ena za drugo in proti koncu še spoznale tehniko vožnje v bandi. Punce so bile dovolj pogumne, da so se podale še na velik krog in ga tudi prevozile. Za razliko od včerajšnje delavnice s fanti, smo imele danes srečo, saj nam je Jan Perše pokazal kako se stvari streže :) Malo je skočil, malo po tazadnji in ves čas precej hitro! Vaja dela mojstra. Seveda, se bomo tudi me še kdaj odpravile na pump in potrenirale to kar smo se danes naučile.

Nataša čez grbine.Irma na pump tracku. Tjaša skozi zavoj.Tina pumpa z rokami in nogami. Energija CHIX!

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA DUDES

          5. Delavnica (18.6.2014)

Tokratni izziv delavnice je bil, da se naučimo narediti čim več krogov na pump track progi brez vrtenja pedal. Fanta sta bila odlična učenca in po tem, ko smo spoznali osnove tehnike, smo se začeli loviti med seboj. Ugotovili smo, da zna biti tak način poganjanja kar zahteven, saj smo bili po nekaj krogih kar dodobra utrujeni. Da pa se ne bi naveličali vožnje v enem in istem krogu, smo se proti koncu preizkusili še na zunanjem – večjem in bolj zahtevnem. Za konec pa smo odpeljali še tehničen odsek in spust na Šumberku.

 

Karel čez kucle...... prav tako Peter. Skozi bando.Banda drugič.

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA DUDES

          4. Delavnica (11.6.2014)

Ob odsotnosti vodičke in učiteljice Ane, je tokrat Karla in Petra na lepo turo odpeljal Grega. Fantje so bili zelo pridni in prekolesarili Rašico kar dvakrat. Med spuščanjem pa spoznali prelepe poti, ki se skrivajo v še vedno kar precej podrtem gozdu. Tura je na koncu nanesla dobre 2h30min.

 

Karel po koreninastem spustu.  Med vzponom.  Peter čez korenine.

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX

         4. Delavnica (5.6.2014)

Tokrat je naša delavnica minila v prijetno toplem in sončnem vremenu :) Še vedno smo nekaj časa posvetile zavojem z nagibom kolesa, tokrat na malo bolj zahtevnem terenu ter z nekoliko več hitrosti. Po končani vadbi tehnike pa smo prekosile same sebe in zvozile tri zelo strme vzpone. Na koncu pa smo se podale še na Šumberk in odpeljale, od dežja še vedno namočen, del spusta. Ko pa bomo uspele dobiti pump track samo zase, se bomo z veseljem naučile kolo poganjati samo s pritiskom rok in nog (brez poganjanja pedal).

Naša tura: Domžale – pot za Bistrico proti Volčjem Potoku – lepa gozdna pot – Šumberk – Domžale.

Irma skozi zavoj. Tjaša nagiba kolo.

Nataša je bila malo prehitra za fotografa :) Punce skupaj planirajo turo.

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA DUDES

          3. Delavnica (4.6.2014)

Pa je še ena delavnica minila v dežju… Tokrat je začelo deževati že med ogrevanjem. Fantje so izvedli igro na izpadanje in med tem vadili ravnotežje na kolesu, nato pa smo se odpravili na kros progo (kar ni bilo v prvotnem planu), da bi se vsaj malo izognili dežju. Na progi smo vozili v krogih ter predvsem vadili spolzke spuste. Ker smo naredili kar nekaj krogov, je bilo spuščanje vsak krog težje (bolj drseče). Kljub vsemu so fantje uživali in se naučili nekaj novega. Ko smo se vračali na izhodišče pa je posijalo sonce ter za boljši zaključek se je pokazala še mavrica :)

Naša tura: Domžale – proga Pustovka – Domžale.

Matjaž "drifta"... prehiter za fotoaparat :) Marko po spolzkih koreninah.

Peter skozi oster zavoj. Fantje so kljub dežju dobre volje :)

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX

   3. Delavnica (29.5.2014)

Če nam je uspelo včeraj z Energija Dudes izvesti delalavnico po planu, smo morale z Energija Chix popolnoma spremeniti plan, saj se vreme že na začetku skisalo… Zato smo se odločile, da se ne bomo mokre in se enostavno postavile pod veliko streho in tam postavile poligon. Ker smo prejšnjo delavnico ovinke vadile na asfaltni podlagi, smo jih tokrat na pesku. Ovinke smo vadile na ravnini, spustu in vzponu. Da bi se nam še bolj vrtelo, kot se nam je že, smo postavile kvadrat v katerem smo imele le zadnje kolo, prvo pa je vozilo zunaj kradrata :) Se sliši zapleteno? Spodaj sledi slika. Naučile smo se še sneti ter vpeti prvo in zadnje kolo! Tura res ni bila dolga (le pod avtocesto in nazaj), a smo se vseeno nekaj novoga naučile in imele fino.

Tjaša vozi v kvadratu. Irma tudi :)

Nataša med stožci. Čaka nas delo :D

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA DUDES

          2. Delavnica (28.5.2014)

Na drugo srečanje smo se odpravili malo skeptični, saj je bilo vreme  bolj kislo, a smo se vseeno, kot po planu, odpravili proti Mengšu, do gradu Jable in tam postavili poligon za trening ovinkov. Ko smo to znanje osvojili smo se napotili na gozdno pot Onger, kjer bi vadbo ovinkov iz makedama prenesli še v gozd, kjer pa je začelo močno deževati. Tako smo si hitro oblekli anorake in po hitrem postopku prevozili pot ter se odpravili proti domu. Na koncu smo bili čisto premočeni, a zadovolji, da smo opravili delavnico. Naša tura je potekala sledeče: Domžale – mengeško polje – Loka pri Mengšu – Grad Jable – gozdna pot Onger – Trzin – Domžale.

Peter po tem, ko je naredil front pivot. Marko med stožci.

Karel v ovinku nagiba kolo. Peter v ovinku.

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX

         2. Delavnica (22.5.2014)

In že je za nami drugo srečanje. Za začetek smo se sprostile s naštevanjem kolesarske opreme in ogrevanjem, nato pa je sledilo učenje zavijanja. Pri Tosami smo si postavile poligon, kjer smo vadile zavoje z nagibom. Ko se nam je od samih zavojev že skoraj vrtelo smo se odpravile na našo turo: Domžale – Dob – Račni Vrh – Dob – Domžale.

Pri spustu iz Račnega Vrha smo naletele na bolj zahteven spust po gozdu, kateri nam je dal zagon in voljo za učenje, saj ga želimo res vse uspešno premagati.

Tina in Tjaša Ogled terena!

Kolesa počivajo :) Irma in Nataša

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA DUDES

        1. Delavnica (21.5.2014)

Naše prvo srečanje je za nami. Vsi smo uspešno prestali prvo turo, ki je bila nekoliko bolj tehnično obarvana. Naučili smo se vožnje v osnovnem položaju, kar bomo v prihodnje še dodatno izpilili. Fantje so pokazali, da so že dobro tehnično ter kondicijsko pripravljeni, tako da bomo z delavnicami samo nadgrajevali znanje.
Danes smo prevozili naslednjo pot: Domžale – Krumperk – Račni Vrh – Brdo – Tabor – Križentaver – Domžale.

Da bomo dobro ogreti... Na vrhu Križentavra :)

 

 

KOLESARSKA DELAVNICA: ENERGIJA CHIX

  1. Delavnica (15.5.2014)

Na našem prvem srečanju smo se odpravile na nekoliko bolj ravninsko turo z veliko makadama, asfalta ter nekaj malega gozdne poti. Potek naše poti: Domžale – Rodica – pot za Bistrico – Arboretum – golf – Radomlje – jezero Črnelo – jezero Turnše – Vir – Domžale

Na prvem srečanju smo osvojile znanje vožnje v skupini ter tehniko osnovnega položaja, katera nam bo še bolj prav prišla, ko bomo še več kolesarile po gozdu.

Pot za Bistrico, preko novega mosta...

Energija Chix pri ribniku Černelo