Energijateam.com na EP v Pili

V torek, 21. avgusta, se je v zgodnjih jutranjih urah kombi energetikov s še enim kombijem ostalih reprezentantov podal na dolgo pot proti italijanski Pili. Na cilj so prispeli v popoldanskih urah, se na hitrico aklimatizirali in si ogledali traso za prolog ter daljšo traso, kajti že naslednji dan je sledila prva tekma v sklopu evropskega prvenstva za mlade v gorskem kolesarstvu. Naši tekmovalci Tamara Homar, Ana Janežič in Žan Pahor  so bili skupaj s selektorjem Matjažem Budinom, pomočnikom Gregorjem Dimicem in trenerjem Simonom Erjavcem ter ostalimi reprezentanti nastanjeni v dolini Valle d’Aosta, zato so se morali vsak dan povzpeti nekih 1300 višinskih metrov do prizoršiča.

V sredo je bil na sporedu prolog, kjer so si priborili kar dobre pozicije. Tamara je tako v soboto štartala s 34. , Ana s 54. in Žan s 60. mesta. Po tekmi je sledil ponovni ogled proge in kasneje v hotelu priprava na naslednji dan.

V četrtek so se ekipa enega dekleta in dveh fantov pomerili v štafeti. Ekipa s Tamaro je na koncu osvojila 12. mesto, ekipa z Ano 23. mesto, ekipa z Žanom pa je zasedla 17. mesto.

V petek je sledil prost dan, ki so ga trenerji izkoristili za trening in se povzpeli na vrh smučišča Pila, ki leži 2750 metrov nad morjem.

V soboto pa so se tekmovalci pomerili v posamićni preizkušnji, kjer so štartali z mest, ki so si jih priborili na sredinem prologu. Na koncu so tekmovalci dosegli zelo lepe rezultate. Tamara je dirko zaključila na 20. mestu, Ana si je priborila 28. mesto, Žan pa je bil 26.

Vtise z evropskih prvenstev so tekmovalci strnili v nekaj povedi:

Ana Janežič: »Štartala sem s 54. pozicije in s samim štartom nikakor ne morem biti zadovoljna. Sem pa skozi tekmo pridobivala mesto za mestom in končala na 28. mestu. S tekmo sem zadovoljna, zares sem dala vse od sebe.« [vir Prijavim.se]

Tamara Homar: »Pred štartom sem bila zelo živčna, a se je to izkazalo za dobro, saj mi je štart lepo uspel. Kljub gneči sem ohranila dobro pozicijo in iz kroga v krog pridobivala mesta. Končala sem na 20. mestu in z rezultatom sem zadovoljna.« [vir Prijavim.se]

Žan Pahor: »Šlo je v redu. Sem zadovoljen, čeprav ni šlo točno tako kot sem hotel. Zadnji klanec v zadnjem krogu sem imel tehnične težave in izgubil tri mesta. Končal sem na 26. mestu in sem zadovoljen s tekmo.«[vir Prijavim.se]