Energijateam.com organizirala tekmo v Mengšu

Sezono SloXcup mladi smo z zadnjo tekmo, ki je potekala v nedeljo, 7.10.2018, v Mengšu, pripeljali h koncu. Kot organizatorji mengeške dirke, smo tudi tokrat zadovoljni, saj je tekma potekala dobro. Kljub deževju, ki nam je nagajalo že prejšnji dan med pripravo trase, se je na koncu vendarle vse poklopilo, in mladi kolesarji so po dokaj nedrsečem terenu odpeljali tako, kot to najbolje znajo. Tekme se je, poleg ogromnega števila drugih tekmovalcev, udeležilo tudi veliko naših mladih energetikov.

Tamara: “Bila je zadnja dirka v sezoni in pred štartom sem bila zelo živčna. Štart je bil dober potem pa je šlo vse malo navzdol. Že po prvem krogu se mi je zamašil nos zato sem imela med tekmo težave z dihanjem. Dirko sem tako zaključila na tretjem mestu s čemer nisem ravno zadovoljna saj sem si želela sezono zaključiti malo bolje. Sama proga pa mi je bila všeč.

Ema: “Tekma v Mengšu je bila zadnja dirka v letošnji sezoni, ki jo je organizirala Energija. Z dirko nisem bila preveč zadovoljna. Že zadnjih nekaj tekem opažam, da sem v štartu dobra ampak me potem zmanjka in me tekmice tako dohitijo. Želim si da bi za naslednjo sezono bila bolj vzdržljiva. Zahvaljujem se staršem, vsem trenerjem in navijačem. Organizacija na tekmi je bila na splošno super in se te tekme že veselim naslednje leto.”

V najmlajši kategoriji u7 je drugo mesto zasedla Ema Tancik, med dečki pa Blaž Tomazini 5.

V kategoriji u9 sta bili Kaja Pevec 3. in Eva Kobal 6., med dečki pa Žiga Štifter 10. ter Žiga Gruden 11.

V kategoriji u11 je Meta Tancik osvojila 2., Neža Kobal pa 4. mesto, med dečki pa Lenart Dejak 5., Gal Benda 17.in Lovro Gutman 22. mesto.

V kategoriji u13 je Meta Janežič dirko zaključila na 3. mestu, Nastja Ahačič je bila 5., med dečki pa Matic Lipovšek 4., Jurij Zupanič 5., Ažbe Kobal 13., Žan Keržan 14., Ažbe Jagodič 15., Marko Mušič 17. ter Ožbej Gutman 18.

V kategoriji u15 je Žan Pahor osvojil 4. mesto., Luka Janežič 6., Gašper Ahačič 10., Žan Vrhovnik 14., Vid Felicijan 20., Ema Movrin pa je bila 6.

V kategoriji u17 je bila Ana Janežič 2., tik za njo pa je bila Tamara Homar na 3. mestu.

Najlepša hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi tekme v Mengšu in pomagali vsak na svoj način.

Ob koncu sezone čestitamo vsem tekmovalcem za dosežene rezultate v sezoni 2018 in želimo uspešno pripravo na naslednje leto!

Se beremo