Energijateam.com se prebuja v novo sezono 2019

Novo leto, jasni cilji, želja po tekmovanju, velika motivacija in fokus so besede, ki odmevajo v glavah naših Energetikov. Počitek je za njimi, težki treningi in priprave pa so v polnem teku, da sezono začnejo kar se da dobro.

V sklopu zimske lige so se tekme, ki je potekala v Novigradu, Energetiki udeležili v velikem številu. Nekateri so to izkoristili za testiranje nove opreme, drugi za odličen trening pred prihajajočo sezono, vsem pa je bilo skupno preživeti lepo nedeljo v super družbi.

V kategoriji u11 je Lenart Dejak osvojil 1. mesto, Kaja Pevec je bila 2.

V kategoriji u9 je bil Urban Dejak 2.

V kategoriji u15 si je Žan Pahor prikolesaril 1., Ema Movrin pa 2. mesto.

V kategoriji u13 je Žan Keržan dirko zaključil na 3. mestu.

Med Masterji B (u50) so bili Evgen Pevec 6., Aleš Rijavec 9. in Peter Keržan 25.

Med Masterji A (u40) so si prikolesarili Janez Dejak 3., Miha Debeljak 12. in Mohor Vrhovnik 14. mesto.

V kategoriji u30 je Blaž Dragar stopil na najvišjo stopničko.

V kategoriji u19 je Žiga Keržan dirko zaključil na 3. mestu.
Žiga in Blaž sta dirko opisala takole:

Žiga Keržan: »Včeraj smo se udeležili zimske lige v Novigradu. Med vožnjo do tja je padal dež, vendar se je na prizorišču vreme umirilo. Tekma je bila predvsem ravninska in ne zahtevna. Na štartu sem malce slabo ocenil svoje noge in prvi krog odvozil malce prehitro, kar pa je vodilo do tega, da me je zabilo. Proti koncu sem prišel k sebi in tekmo končal na 3. mestu. S prvo tekmo sezone 2019 sem zadovoljen in se pripravljam na naslednje tekme

Blaž Dragar: »Dirka v Novigradu se je začela tradicionalno, še 10 min pred pričetkom nismo vedeli, kje je štart in tako sem se znašel nekje v zadnji polovici vseh kolesarjev, in se zadnje minute prerinil še malo naprej skozi gnečo tekmovalcev. Ker sem vedel, da je štartna pozicija slaba in, da so vsi boljši tekmovalci štartali iz prve vrste, sem takoj po štartu pohodil pedala in bil po polovici kroga že čisto spredaj…no tako sem vsaj mislil do zadnjega kroga, ko sem ujel pravo vodilno skupino in za tri minute tudi prevzel vodstvo, vendar se je meni vožnja ne vse ali nič obrestovala v napačno smer, vodilnim pa taktiziranje v boljšo in ko je prišel zadnji “push-off”, nisem bil zmožen slediti. Čestitke Gregorju Sikošku, absolutnemu zmagovalcu, in vsem ostalim za dobro odpeljano dirko

Med zimskimi počitnicami v Strunjanu prirejamo tradicionalne priprave za vse člane kluba. Poleg treniranja je vedno poskrbljeno tudi za druženje, diskutiranje in potenciranje dobre volje ter novih idej.

Energijateam.com s polno paro trenira naprej, naši zvesti navijači pa upamo, da pri tem ne zaostajate kaj dosti. Tekmovalci vas potrebujejo!

Photo: Damijanić Photography