Energijateam.com trikrat zlata v Završnici

Dolinica pod Stolom vsako leto privablja vse več kolesarjev, tako rekreativcev kot tudi tekmovalcev. V nedeljo, 22.4.2018, se je tekme v Završnici udeležilo več kot 300 tekmovalcev. Poganjanje pedal med cvetočimi regrati, mimo Završniškega jezera in ob pogledih na hribe, pravijo tekmovalci, da je res užitek. Prava atrakcija pa je bila seveda spust po travniku, kjer so števci kazali tudi hitrosti do nekaj manj kot 70 km/h. Tu previdnost vsekakor ni bila odveč, saj je bil iztek ob prisotnosti utrujenosti kar malce strašljiv, ko je bilo treba s travnate površine zapeljati na makadamsko bankino. Ampak naši kolesarji so tega vajeni in jim hitri spust ni predstavljal težav.

Edina predstavnica Energijateam.com v kategoriji u7 Ema Tancik je dosegla 2. mesto.

V kategoriji u9 so si prikolesarili Urban Dejak 6., Žiga Gruden 11., Žiga Štiftar 12., Kaja Pevec 5. in Eva Kobal 7. mesto.

V kategoriji u11 so bili Lenart Dejak 2., Meta Tancik 2. in Neža Kobal 6.

Največ naših predstavnikov je tekmovalo v kategoriji  u13 in dosegli so naslednja mesta. Jurij Zupanič 3., Ažbe Kobal 10., Matic Lipovšek 14., Žan Keržan 16., Mark Kočar 19., Marko Mušič 21., Ažbe Jagodič 22., Ožbej Gutman 23., Nejc Petkovšek 25., Meta Janežič 3. in Nastja Ahačič 11.

V kategoriji u15 so bili Žan Pahor 3., Janežič Luka 9., Jure Gombač 25., Žan Vrhovnik 28. Gašper Ahačič 32., Vid Felicijan 34. in Ema Movrin 5.

V kategoriji u17 je Jure Prelovšek dosegel 18. mesto, Ana Janežič je prejela zlato ter Tamara Homar srebro.

Med veterani 2 je Mitja Tancik stopil na najvišjo stopničko, Peter Keržan je bil 15., med veterani 1 pa si je Janez Dejak prikolesaril 10. mesto.

Med amaterji sta bila Evgen Pevec 4. in Anže Marinčič 7.

V kategoriji u19 so dosegli Jakob Smolnikar 9., Žiga Keržan 11. ter Vita Movrin 1. mesto.

V kategoriji u23 je bil Blaž Dragar 7., David Ivartnik 13. in Andraž Štirn 16.

V najprestižnejši kategoriji pa je bil Gregor Dimic najhitrejši Slovenec in dirko zaključil na 4. mestu.

Gregor »Proga v Završnici je zame ena lepših. Na njej sem vedno užival, razen seveda, v dežju. Nisem sicer pričakoval, da mi bo šlo tako dobro, saj sem cel teden imel težave z grlom po dirki 4islands. Na dirko sem šel popolnoma neobremenjeno, šlo mi je super. Tujcev na dirkah si samo želimo, saj dvigajo nivo dirk v Sloveniji, tekmovalci pa s tem tudi napredujemo. Dirka ima od štarta do cilja višji tempo in to nas dela boljše,«  (vir: Prijavim.se)

Prihodnji vikend kolesarji odhajajo na mladinski svetovni pokal Heubach v Nemčijo , katerega se bo udeležila tudi naša Vita Movrin. Želimo ji hitre noge in veliko sreče!

Naši zvesti navijači pa si lahko zaenkrat malo oddahnete in se vidimo zopet 13. maja v Kamniku.