Energijateam.com v Novigradu

Vreme se je te dni pri nas malo sfižilo, zato so naši fantje pobegnili v bolj tople kraje. Jasno je, da niso šli lenarit, vendar so se udeležili maratona v Novigradu, ki je potekal v torek, 1. maja.  Možno se je bilo pomeriti na dveh različno dolgih maratonih, in sicer 40 in 60-kilometerskem. Skupno se je na progo podalo okoli 140 tekmovalcev, ki so tekom dirke morali prevoziti nekaj skalnatih in šodrastih spustov. Energetiki  so se na tekmi počutili odlično, saj je bilo vzdušje že pred štartom in tudi po končani dirki sproščeno in pozitivno naravnano.

Na 40 kilometrov dolgi preizkušnji v kategoriji u45 je Evgen Pevec osvojil zlato medaljo.

Prav tako je zlato osvojil Jakob Smolnikar na 60 km dolgem maratonu v kategoriji u30. V isti kategoriji sta tekmovala tudi David Ivartnik in Žiga Keržan. David je imel nekaj smole in defektiral, dirko pa zaključil na 3. mestu. Žiga je bil 4. Blaž Dragar zaradi nerešljivih tehničnih težav žal ni prišel do cilja.

V kategoriji u45 na daljši trasi je Mitja Tancik zasedel 4. mesto, Marko Balantič je bil 6.

Jakob Smolnikar: « Maraton v Novigradu super dirka, super trasa in pa še boljša družba. Na prvem klancu sva se z Davidom Ivartnikom odpeljala od skupine skupaj s še dvema tekmovalcema, a je Davidu žal počila guma. Dirko sem nadaljeval v vodilni skupini, ki se je sčasoma malo povečala in se na koncu uvrstil na 4. mesto generalno in si pridirkal zmago v kategoriji do 30 let.

Vita Movrin se na žalost ni mogla udeležiti mladinskega svetovnega prvenstva, saj je bila celotna odprava odpovedana.

Prihodnji vikend pa je že nabito poln z dirkami: Maraton Slavnik, dirka v Gradcu in enduro tekma Krokar v okolici Dobrne. Se beremo!