Generalka pred državnim prvenstvom v Črnem Vrhu uspešna!

Tokrat so se kolesarji po prelepi ovinkasti cesti odpeljali do čudovitega Črnega Vrha nad Idrijo, kjer je v nedeljo, 1. julija 2018, potekala SloXcup C2 dirka. Vreme je bilo kot nalašč za dirkanje, dobrih 20 °C z nekaj sonca skozi oblake, da tekmovalcem ni preveč lilo s čela. Prizorišče, kjer pozimi obratuje smučišče, je izredno privlačno za oko navijačev, saj se proga vije po pokošenih pobočjih, tako da tekmovalci le za nekaj minut izginejo v gozd in se spet vrnejo v vidno polje. Trasa je, po mnenju tekmovalcev, polna krajših strmih klancev, na novo pa je bila letos malo pred ciljno ravnino postavljena skakalnica, kjer so tekmovalci lahko pokazali tehnične spretnosti in pritegnili pozornost gledalcev. Energijateam.com se, sodeč po rezultatih, v teh koncih počuti odlično, saj je zopet posegala po odličnih rezultatih.

Tamara H: “Tekma mi je bila kljub strmim vzponom všeč. Začela sem z dobrim štartom ki je kar pripomogel k celotni dirki. Noge so bile iz kroga v krog težje a sem zdržala do konca in z rezultatom sem zadovoljna.”

Vita M: “Tekma na Črnem vrhu je bila zaradi sobotne dirke v italijanskem Alpagu še toliko težja. Skupaj smo štartale vse mladinke in že od začetka sem prevzela vodilno mesto in ga zadržala do konca. Zelo sem zadovoljna z odpeljano dirko, saj sem dala vse od sebe in si priborila nove pike za UCI lestvico.”

Gregor D: Štartal sem rezervirano in prišel v prvi tehnični vzpon na repu skupine, kar pa se ni izšlo kot dobra taktika saj je prišlo do “čepa” to so izkoristili tekmovalci spredaj. Po prebijanju in teku do vrha prvega vzpona sem imel že kar nekaj zaostanka za vodilnimi kolesarji. Ker se nisem brezglavo zapodil za njimi in se odločil za tempo, ki mi odgovarja sem z vsakim krogom pridobil nekaj mest in tako zaključil na 8. mestu.”

 

Ema Tancik je v kategoriji u7 dosegla 2. mesto.

V kategoriji u9 so bili Urban Dejak 9., Žiga Gruden 10., Kaja Pevec 3. in Eva Kobal 7.

V kategoriji u11 so si prikolesarili Lovro Gutman 17., Lenart Dejak 20., Meta Tancik 2. in Neža Kobal 4. mesto.

V kategoriji u13 so bili Matic Lipovšek 4., Ažbe Kobal 11., Ažbe Jagodič 14., Žan Keržan 15., Lovro Luka Dolinšek 16., Marko Mušič 17. in Ožbej Gutman 18.

Žan Pahor je v kategoriji u15 dosegel 3. mesto, Luka Janežič je bil 9., Žan Vrhovnik 17., Vid Felicijan 20. ter Ema Movrin 4.

Med mlajšimi mladinkami se je Tamara Homar povzpela na najvišjo stopničko, tik za njo na drugo mesto pa Ana Janežič.

Med veterani 1 si je zlato medaljo ponovno prikolesaril Mitja Tancik, Peter Keržan je dirko zaključil na 14. mestu, med veterani 2 pa sta dosegla Janez Dejak 9. ter Gaber Gomišček 11. mesto.

Med amaterji je Evgen Pevec prejel bron, Miha Debeljak je bil 4.

V kategoriji u19 je Žiga Keržan dirko zaključil na 14. mestu, Vita Movrin je ponovno stopila na najvišjo stopničko.

V kategoriji elite+u23 je Gregor Dimic odpeljal odlično in končal na 8. mestu.

Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične rezultate. Sedaj pa s polno paro trenirat’ za državno prvenstvo, ki  bo letos potekalo 22. julija na bližnjem Krvavcu!

Photo: Prijavim.se