Klubske priprave Rabac 2023

Tudi letos smo se z Energetiki odpravili na zimske priprave v Rabac. Seveda, veliko smo trenirali – kondicija, tehnika, tehnični poligon in vse, kar je potrebno za napredovanje. Nismo pa pozabili niti na raztezanje in valjčkanje, kar je, kot vsi dobro vemo, zelo pomemben sestavni del treningov. Tudi tokrat se je izkazalo, da so priprave več kot le treningi za prihajajočo sezono. Kot je za naš šport normalno, tekom treningov prihaja do različnih tehničnih okvar koles. In kar je s strani trenerjev zares lepo videti je, kako se mlajši tekmovalci lahko učijo od starejših, jih prosijo za pomoč in ob tem dobivajo veliko dragocenih izkušenj. Pa ne le na področju servisiranja koles, ampak tudi z vidika treningov nasploh.

Naši trenerji so pripravili pester program iger in nalog, ki so jih tekmovalci opravljali v “prostem času” – nekaj utrinkov lahko vidite v galeriji. Družili smo se na bazenu, imeli predavanja o uporabi tehnične opreme, ki jo tekmovalci uporabljajo, se izobraževali o pristopih in pripravi na treninge, imeli analizo treningov ter večerna druženja ob glasbi in družabnih igrah.

Kot vsako leto doslej, se je tudi letošnje leto klubskih priprav udeležilo kar nekaj staršev, ki so bivanje v Rabcu izkoristili za aktivne počitnice. Burja, ki je bila prisotna skoraj vse dni naših priprav, nas je dobro napihala. A smo kljub malo nižjim temperaturam in vetru priprave zelo dobro izkoristili in se polni zagona že veselimo sezone, ki se prične marca.

Lep kolesarski pozdrav od Energetikov