Kras Kros maraton 2019

V nedeljo, 10.3.2019, se je 10 energetikov skozi rahlo burjo prebijalo proti najvišjim mestom na Kras Kros maratonu. Dirke se je udeležilo okoli 400 kolesarjev, trasa je bila za vse tekmovalce enaka, dolga 41 km, skupno pa so premagali 850 višinskih metrov. Na podium so se na koncu povzpeli Vita Movrin, Tamara Homar ter David Ivartnik. Tekmovalci so opravili odličen trening pred prihajajočo sezono, ki se začne 24.3.2019 v Vrtojbi.

V kategoriji men (18-29 let) je David Ivartnik zasedel 2. mesto, Gregor Dimic je bil 4., Jakob Smolnikar 11. ter Žiga Keržan 52.

V kategoriji men (30-39 let) sta bila Janez Dejak 6. ter Marko Balantič 11.

V kategoriji men (40-49 let) si je Aleš Rijavec prikolesaril 13. mesto, Peter Keržan pa je dirko zaključil na 98. mestu.

V kategoriji women sta na najvišjih stopničkah stali obe naši tekmovalki. Vita Movrin je osvojila zlato, Tamara Homar pa srebro.

Vita je po tekmi dejala:

»Maraton Kras kros sem vozila kot trening tekmo. Kmalu pride prva pomembna tekma v Gričih in danes je bila super priložnost, da malo stestiram formo in noge. Od samega začetka sem se skušala držati v ospredju, kar mi je super uspelo. Vozila sem s hitro skupino, ki mi je pomagala čez ravninske in vetrovne dele in sem konec koncev odvozila super dirko. S skupno zmago in 60-tim mestom v absolutni konkurenci pa sem seveda zelo zadovoljna,« (vir: Prijavim.se)

David pa dirko opisuje takole:

»Danes nisem vedel, kaj pričakovati. Noge so se dobro vrtele, poskušal sem držati prvo grupo. Nekaj časa smo bili v zaostanku, v ospredju so bili Italijan, Naglič in Kranjc. Potem smo se jim uspeli priključit, nekaj časa smo vozili skupaj, potem pa sta Italijan in Naglič ušla. Na zadnji klanec smo odšprintali in se borili za pozicije. Dobro sem se pripravil na sezono, tudi zato, ker greva z Dimicem na  4 Islands, ki bo že čez mesec dni in tempirava formo.« (vir: Prijavim.se)

Začetek SloXcup-a pa bo že tradicionalno otvorila tekma v Vrtojbi pod taktirko Deš Fleša, ki je lansko leto privabila rekordno število udeležencev. Lepo vabljeni, da pridete spodbujati tekmovalce.

Photo: Prijavim.se