Krka Trophy – lep in uspešen maraton z grenkim priokusom

Prišla je jesen, z njo pa tudi ohladitve. Nekateri Energetiki so se pretekli vikend, 28.9.2019, znašli in pobegnili na Hrvaško, saj poletje tam še vedno traja.  Udeležili so se namreč dirke Krka Trophy 2019, kjer so potekali maratoni štirih različnih dolžin. Tekmovalci so se lahko pomerili na 25 km (225 v.m.), 45 km (950 v.m.) ali 70 km (1600 v.m.) dolgi preizkušnji. Vreme jim je bilo tudi tokrat naklonjeno in pravijo, da je to ena izmed lepših dirk v sezoni. Več podrobnih informacij si lahko preberete spodaj.

Vsi naši tekmovalci so se udeležili najdaljšega matarona in kljub nekaterim tehničnim težavam dosegli odlične rezultate.

Med moškimi so si priborili Gregor Dimic 2., Marko Balantič 6. in Jakob Smolnikar 9. mesto.

Med masterji sta dirko zaključila Mitja Tancik na 2. in Aleš Rijavec na 5. mestu.

Med ženskami je Vita Movrin osvojila osvojila 1. mesto.

Vita Movrin: »V soboto smo dirkali na Krka Trophy maratonu. 70km in 1600 višincev je bilo zame res napornih in težkih. Zelo sem vesela, da je Jakob ostal z mano in mi pomagal. Tako sem nekoliko lažje premagala slabe 4 ure dolgo tekmo. Na koncu sem osvojila prvo mesto in sem s tem rezultatom seveda zelo zadovoljna. Sezona je bila dolga in veselim se zasluženega počitka, ki prihaja, za tem pa na polno v priprave za novo sezono.«

Gregor Dimic: »Ko se začnem udeleževati maratonov se ve, da prehaja sezona proti koncu. Kot večino tekem, sem si tudi to vzel za užitek in druženje s klubskimi kolegi, ki smo prišli na prizorišče že en dan prej, kjer smo lahko šli na »kofirajd« po prvem delu trase. Že v prvem delu dirkanja sem bil večino časa spredaj in kmalu sva se z Boštjanom Hribovškem odpeljala naprej sama in si izmenjevala tempo. V zaključku nisem poznal trase, kar je bilo usodno in sem zaključil na drugem mestu z zaostankom dve sekundi. «

Mitja Tancik: »Krka Trophy-ja sem se veselil že dlje časa. Lani sem nastopil na prvi izvedbi in proga je odlična, razgledi prelepi, če imas čas gledati. Nekako mi jesensko dirkanje že od nekdaj leži in tudi tokrat sem dobro treniral za ta del sezone. Noge so bile od starta super in pazil sem, kaj počnem. Imel sem občutek, da lahko dobim to dirko v kategorji (mladci so predivji,  a že cca 10 km po startu sem strgal verigo. Hitro sem popravil, a z nekaj smole mi je to vzelo 8 minut, kakor sem kasneje videl na podatkih. Za trenutek sem okleval a sem takoj odločno krenil v napad.  Dobro moram odpeljati to tekmo, forma je dobra, daj vse od sebe, sem si rekel!

Prvih 5 km je bilo težko, potem pa sem začel loviti tekmovalce enega za drugim. Noge so se enostavno vrtele. Verjel sem, da lahko pridem nazaj do stopničk in na koncu mi je uspelo zborbati nazaj na 2. mesto.

Res škoda za to okvaro, bila je fantastična dirka, eden boljših tekmovalnih dni na kolesu.

Čestitke vsem našim Energetikom za super predstave.«