Krstna dirka SloXcup v Ajdovščini

Energijateam.com so se kar množično udeležili dirke v Ajdovščini, ki je potekala 6.9.2020, in je na tej lokaciji potekala prvič. Proga je bila kamnita, tehnično dokaj zahtevna, vendar dobro pripravljena. Ravno tako celotna organizacija tekme. Zadnji spust pred ciljno črto je potekal po uradni progi Frutabele, kjer menjava pozicije oziroma prehitevanje zaradi ”singlce” ni bilo možno.  Energetiki so nanizali kar nekaj lepih rezultatov in domov odnesli lepo število medalj in pokalčkov.

Lovro Luka Dolinšek: »Tekma mi je bila všeč, zelo dobra proga in dobro organizirana. Počutil sem se zelo dobro in bil sem v dobri formi in prav tako ogret pred samim štartom. Štartal sem zelo dobro in prišel v ospredje, skozi dirko sem ohranjal pozicijo in na koncu zaključil na sedmem mestu in prvi med Slovenci.«

Gregor Dimic: »Dirke v Ajdovščini sem se zelo veselil, saj sem se pretekle tekme na Češkem udeležil kot reprezentančni trener in sam nisem tekmoval. Proga mi je bila zelo všeč, sploh zato, ker je teren podoben kot na dirki 4Islands. Glede na količino treningov, ki sem jih to sezono opravil, sem z rezultatom zelo zadovoljen, najbolj pomembno pa je seveda, da se celotna dirka odvije tako kot je treba in da na svoji dirki uživam.«

V kategoriji u9 je Nace Zupančič osvojil 10. mesto, med dekleti je bila Ema Tancik 1.

V kategoriji u11 je Urban Dejak dirko zaključil na 7. mestu, Kaja Pevec je bila 4. ter Eva Kobal 5.

V kategoriji u13 so si privozili Lenart Dejak 3. mesto, Kristjan Anclin Zupanc 5., Gal Benda 12., Blaž Cerar 19., Patrik Kovačič 23. in David Kokalj 24. Med dekleti sta bili Meta Tancik 1. in Neža Kobal 6.

V kategoriji u15 so si priborili Lovro Luka Dolinšek 7. mesto, Matic Lipovšek 15., Rok Požarnik 31., Žiga Zarnik 35. ter Marko Mušič 36. Nastja Ahačič je dirko zaključila na 7. mestu.

V kategoriji u17 je Ema Movrin osvojila 5. mesto.

Med starejšimi mladinkami je Tamara Homar osvojila 1. mesto.

V kategoriji u23+Elite je bila Vita Movrin 2., ravno tako je na 2. mestu dirko zaključil tudi Gregor Dimic.

Med veterani si je Miha Debeljak privozil 12. mesto.

Med veterani 2 je Mitja Tancik osvojil zlato, Aleš Rijavec pa 13. mesto.

Med mlajšimi mladinci je Žan Pahor končal na 2. mestu, Gašper Ahačič na 10. ter Jure Gombač na 22.