Maraton Krka Trophy | v Zagorju Pumpaj Slovenija | Maraton Vipavska dolina.

V nacionalnem parku Krka na Hrvaškem je potekalo tekmovanje Trophy Maraton, katerega se je udeležil naš tekmovalec Mitja Tancik. Trasa se je odvijala po Drniški krajini, kjer teče reka Krka. Na voljo so bile tri trase maratonov v dolžinah 70, 45 in 25 kilometrov. Mitja se je letos udeležil najdaljšega maratona.

Mitja: »Tekma je bila v Drnišu. To je zaledje pri Šibeniku v nacionalnem parku Krka. Tekma in trasa je bila povsem nova a na meni že znanem terenu, saj smo v tej pokrajini dirkali etapno dirko Transdinara. Tekmo smo začeli v skupini, a kaj hitro po cca 5 km je sledil napad Vesela in ostali smo 4. Takoj z asfalta v teren pa le še trije: Vesel, Belak in jaz. Tempo je bil zelo visok in na klancih jima nisem mogel slediti, a sem na zahtevnih spustih vedno prišel nazaj. Na najdaljšem vzponu na Plomino sem vzel svoj tempo in naredil toliko, da razlika do prvih dveh ostane znotraj 2 minut. Sledil je 10 kilometrski zahteven in hiter spust in vedel sem, da bom tu pridobil minuto in pol do dve in v vznožju smo bili spet skupaj. Nadaljnji del po ravnini smo odpeljali složno in se izmenjevali, nakar je sledil zelo zahteven vzpon, moje noge pa so bile že prazne in s težavo sem se prebijal po strmini. Na tem delu me je ujel in prehitel Dekovič in do cilja je sledil le še en krajši tehnični spust, ki ni bil dovolj, da ga ujamem nazaj. Po avgustu in prvem delu septembra s praktično nič treninga se sedaj stanje s tekme v tekmo izboljšuje in danes je bilo mnogo, mnogo bolje kot pred 2 tednoma na Terramagici v Rabcu. Veselim se že prihajajočih treningov in zadnje tekme na Krku KRK’N’ROLL. Rad pa bi še čestital organizatorjem za super organizacijo, v katero sploh nisem dvomil, saj je organizator 4Islands s Tomislavom Zobcem vedno standard za super tekmo.«

Mitja je v kategoriji Masters končal na drugem mestu.

 V Zagorju ob Savi je potekalo tekmovanje Pumpaj Slovenija, kjer so se tekmovalci pomerili v hitrostni preizkušnji na kolovozu oziroma »pumptrack-u«. Tudi tukaj smo imeli našega predstavnika Žana Pahorja, ki se je v sončnem vremenu in jesenskih temperaturah dobro znašel in je osvojil prvo mesto v svoji kategoriji. Za absolutno prvim pa je zaostal manj kot sekundo.

Zadnja finalna preizkušnja bo 20. oktobra v Odrancih. Več informacij na pumpaj.si.

Maratona Vipava pa se je udeležil Peter Keržan, ki pravi, da je bila organizacija in proga super, čeprav jim je nagajala burja. V kategoriji od 36-50 let je končal na 22. mestu.

V nedeljo, 7.10, pa vas vabimo na domačo tekmo v Mengeš, kjer boste lahko navijali za naše najmlajše, ki se bodo borili na zadnji tekmi za pokal mladih.