Mekinjski kratki kros 2014 uspešen za domžalsko Energijo

Calcitovci so pripravili tri različno dolge kroge za kar 200 tekmovalcev v petnajstih različnih kategrijah.  Med številnimi našimi tekmovalci je bila številčna tudi mednarodna udeležba.

Naši najmlajši so vozili kratki krog. Med deklicami do sedem let je Meta Tancik osvojila drugo mesto in Mia Križan peto mesto. Med deklicami do devet let je Sabina Škarja osvojila peto mesto in med dečki do devet let Job Brecelj  šesto mesto. Deklice do 11 let so vozile srednji krog. Eva Škarja se je uvrstila na  osmo in Ema Movrin na deveto mesto. Pri dečkih do trinajst let si je Jure Prelovšek pripeljal  petnajsto mesto. Pri dečkih do petnajst let smo imeli kar šest tekmovalcev,ki so se odlično borili . Na petem mestu Tilen Skala in na šestem Jakob Smolnikar.Na petnajstem mestu Jan Brojan mesto za njim pa Žiga Keržan. Na enaindvajseto mesto se je uvrstil Gašper Prelovšek na triindvajseto pa Žan Orehek.

Med deklicami do petnajst let je Vita Movrin osvojila  prvo mesto in Tjaša Janežič tretje mesto. Med mladinkami se je Ana Movrin uvrstila na četrto mesto.

Vsi ostali so vozili veliki krog. Za malo je manjkalo, pa bi bila vsa odličja med mladinci naša. Anže Mihalič je osvojil  četro mesto, David Ivartnik  drugo mesto ,zmagal pa je Luka Košir. Med mladinci do devetnajst let je Matej Berger osvojil tretje mesto inDomen Svetek  sedmo mesto. Grega Dimic  je v kategoriji U23  osvojil drugo mesto in Rok Tepina  s kar hudim padcem  peto mesto. Med amaterji je Evgen Pevec osvojil čerto mesto, tik za njim na petem je bil Uroš Globočnik in še mesto za njim  na šestem Borut Križan. Luka Mihalič, z veliko smole na dvanajstem mestu in na trinajstem Robert Svetek. V kategoriji veterani 1 je bil Janez Dejak na četrtem mestu.Med veterani 2 je bil Marko Škarja na tretjem mestu in Aleš Skušek na devetem mestu.

V kategoriji elit smo bili zopet zelo uspešni. Primož Jurak je osvojil enajsto mesto, Miha Halzer peto mesto. Na stopničkah pa sta stala Jure Belak  na tretjem mestu in na drugem Mitja Tancik.

Sezono smo začeli odlično in verjamemo da bo šlo tako še naprej.Iskrene čestitke vsem tekmovalcemin še posebne čestitke tudi vsem,ki ste se prvič tekmovali. Hvala tudi vsem trenerjem ki ste naše tekmovalce skozi zimo pravilno usmerjali in jim pomagali do novih uvrstitev.
Jeri Movrin

foto: Marjan Tancik

 

Obsežna galerija slik na facebooku:  XC Mekinje 2014