Mini ”svetovni pokal” v Kočevju

Dirka v Kočevju, ki je potekala 23.8.2020, je bila ena izmed težko pričakovanih. Prvi razlog je vedno odlična organizacija, vzdušje, priprava proge, drugi razlog pa želja po tekmovanju, ki letos bolj kot vsako sezono do sedaj tli v tekmovalcih. Tokrat so morali tekmovalci do kategorije u13 svoje kolesarske veščine pokazati na tehničnem poligonu, kjer so nabirali točke , ki so skupaj s časom XC dirke rezultirale v končno razvrstitev. Vreme je bilo kot naročeno – ne prehladno in ne prevroče. Tekme c1 ranga se je udeležilo veliko tujih tekmovalcev, kar je celotno dirko dvignilo na višji nivo in s tem seveda tudi višji tempo. Predvsem se je to pokazalo pri starejših kategorijah, saj so elite moškim in starejšim mladincem glede na ženske čase, dirko podaljšali za 1 krog. Veselje je bilo občudovati in prisluhniti številčni množici navijačev, ki so glasno spodbujali svoje tekmovalce in ustvarili res neverjetno vzdušje.

V kategoriji U9 sta bila Bor Križan 5. in Nace Zupančič 11. Med deklicami je bila Ema Tancik 2.

V kategoriji u11 sta si priborila Urban Dejak 10. in Žiga Gruden 13. mesto, Kaja Pevec je bila med deklicami 3., Eva Kobal pa 4.

V kategoriji u13 so bili Lenart Dejak 4., Kristjan Zupanc Anclin 5., Blaž Cerar 12. in David Kokalj 25. Med dekleti sta bili Meta Tancik 2. in Neža Kobal 8.

V kategoriji u15 si je Lovro Luka Dolinšek prikolesaril 6. mesto, Marko Mušič je bil 21., Žan Keržan 27. in Matic Semprimožnik 29. Nastja Ahačič si je med dekleti priborila 8. mesto.

Med mlajšimi mladinci so bili Žan Pahor 1., Gašper Ahačič 13., Jure Gombač 21. ter Vid Felicijan 24. Ema Movrin je bila 7.

Med veterani 2 je Mitja Tancik dirko zaključil na 1. mestu.

Med veterani 1 si je Miha Debeljak privozil 8. mesto.

V kategoriji Elite+u23 je bila Vita Movrin 11.

Med elitovci je Gregor Dimic dirko končal na 22. mestu.