Movrinova na evropskem prvenstvu v Stattegu do trinajstega mesta

Naša reprezentantka Vita Movrin je skupaj z ostalimi slovenskimi reprezentanti v Stattegu na evropskem prvenstvu v gorskem kolesarstvu za mladince in mlajše člane (kategoriji u19 in u23) zastopala barve Slovenije. Na dirko so se odpravili že v sredo, kjer so nato vse do nedelje pridno trenirali, si ogledali progo, naštudirali linije in se poskušali čim bolje pripraviti na tekmo, ki je sledila v nedeljo. Proga je bila tehnično zahtevna, teren suh in vreme naklonjeno.

Vita pa pravi: »V Gradcu na meni že poznani progi je potekalo evropsko prvenstvo. Tja smo se z reprezentanco odpravili v sredo in se tako do nedelje dodobra pripravili na prvo večjo dirko sezone. Vzdušje v ekipi je bilo odlično in zelo sproščeno, zato do sobote zvečer nisem čutila dodatnih živcev.

Moj letošnji cilj za to evropsko je bila petnajsterica, vendar pa se letos nisem udeležila nobenega svetovnega pokala in nisem vedela kje sem med ostalimi dekleti.

Na srečo smo starejše mladinke štartale že ob 9.00 in se tako izognile kasnejši vročini. Od štarta so se vsa dekleta močno zagnala in sem zato po prvem krogu izgubila nekaj mest. Kasneje sem vsak krog pridobivala in si na koncu priborila 13.mesto in sem s tem rezultatom zelo zadovoljna. Sedaj sledi malo počitka, potem pa priprave na glavno tekmo sezono-svetovno prvenstvo v Švici.«

Viti iskreno čestitamo za dosežen rezultat.

Naše malo mlajše tekmovalce, ki tekmujejo v kategorijah u15 in u17, pa evropsko prvenstvo čaka v avgustu v Pili v Italiji.