Nastja Ahačič osvojila naslov državne prvakinje v eliminatorju

Disciplina eliminator se je po dolgem premoru ponovno obudila in štela za državno prvenstvo. Tekma je potekala v okvirju VN Kranja v cestnem kolesarstvu. Državne prvake smo dobili v kategorijah U15, U17, Ženske (združena kategorija) in moški (U19-člani)

Tekmovanje je potekalo v centru Kranja, dolžina kroga je bila 600 m, vseboval je nekaj tehničnih ovir z gumami in balami sena, kar je progo dodatno popestrilo in utežilo.

V kategoriji žensk nas je presenetila Nastja Ahačič, ki je osvojila naslov državne prvakinje. Več pa je povedala kar sama v spodnji izjavi.

 

Današnja zmaga in naziv državne prvakinje v eliminatorju mi pomeni res veliko. Upala sem na stopničke, zmage sem si vsekakor želela ,vendar jo nisem pričakovala. Ker je to ena moji prvih tovrstnih tekem, v prvem startu nisem bila povsem sproščena, moj cilj je bil le uvrstiti se naprej. Ko sem videla, da mi gre dobro in da je zelo pomemben start, linija in izbira prave prestave v startu, sem se osredotočila na to in sproščeno odpeljala tudi drugi krog. Pred finalnim delom sem nekaj povozila in mi je začela spuščati guma. A trenerji so težavo hitro rešili, tako da sem tudi finale super odpeljala in presenetila samo sebe, kar mi je dalo dodatno motivacijo za naprej, saj je pred mano nastop na evropskem prvenstvu. Vsekakor pa so današnji zmagi pripomogli tudi intenzivnejši treningi s trenerji, tako, da gre zahvala za današnji uspeh trenerjem Evgnu Pevcu, Mitji Tanciku in Gregorju Dimicu. Želim si ta uspeh prihodnje leto ponoviti.

 

V kategoriji u15 je Luka Maksimovič osvojil 3. mesto in Blaž Cerar 6. mesto.

Med mlajšimi mladinci je Marko Mušič osvojil 5. mesto, Žiga Zarnik 6.mesto, Matic Lipovšek 8. mesto in Ažbe Jagodič 9. mesto.

V kategoriji ženske je naslov državne prvakinje osvojila Nastja Ahačič.

Med moškimi je Žan Pahor zasedel 4. mesto, Timotej Banovec 6. mesto, Gregor Dimic 8. mesto in Fedja Lavriša 14. mesto.

 

Čestitke vsem tekmovalcem.

Photo: Prijavim.se