4islands: Obljuba dela dolg

Tako kot smo napovedali včeraj – serviramo le še dobre novice. Dan na Cresu se je danes začel odlično. Deževalo ni, na vidiku je bilo celo sonce. V miru se je ekipa pripravila na štart, ki ga je petnajst pred enajsto uro,  tako kot včeraj, naznanil zvok trajekta. Takoj po izkrcanju na kopno so kolesarji zagrizli v strm klanec, kjer se je že takoj naredila selekcija in se kolona dodobra razpotegnila. Naši energetiki so mnenja, da je bila danes ena lepših etap in takoj po zaključku so dejali: ”Tole dons je bla pa taprava tekma, brez tehničnih in drugih težav”. Pred štartom je Viti in Mitju na pomoč priskočil servis Fox Slovenija z Urošom Gnezdo na čelu in jima nastavil lock out, ki jima je malo nagajal. Edina težavica je bila odtegnjena gonilka, ki je ponagajala Jakobu. Zadevo je tako hitro rešil, da na končni rezultat dejansko ni imela vpliva. Edino razmere so bile med dirko kar ostre. Na vsake toliko je prineslo tudi kakšen prš, konstantno pa je pihala močna in mrzla burja. Zadnjih 5 km še celo v prsa, da so tekmovalci kljub spustu morali močno pritiskati na pedala, če so želeli zares dirkati. V cilju je bilo danes moč opaziti nasmejane in vesele obraze. To je tudi tisto, kar na koncu šteje!

Mitja in Vita sta osvojila tretje mesto ter si nazaj priborila skupno, prav tako tretje mesto. Močno držimo pesti, da jima ga jutri na zadnji etapi uspe ubraniti. Jakob in Marko sta se danes odlično borila, generalno sta dosegla 41. mesto, kar med moškimi pomeni 30. mesto. Tudi Gregorju in Davidu so se stvari končno poklopile. Dirko sta zaključila na 13. mestu.

Tako kot vsak dan, so se tudi danes s trajektom odpravili na naslednje prizorišče. Jutri bodo še zadnjič štartali in 4Islands 2019 zaključili na Lošinju. Tekmovalci so danes že kar utrujeni. Letošnje vreme od njih zahteva še dodatno breme, saj je dela s čiščenjem koles ogromno. Še dobro, da so tako trpežni.

Stisnimo pesti še za jutrišnjo zadnjo etapo!