Odlično izpeljana dirka v razmočenem Kočevju

Minuli vikend se je odvila dirka class 1 v Kočevju. Kljub strogim ukrepom in slabim vremenom, so se organizatorji potrudili in dirko izpeljali tako, kot je treba. Teren je bil razmočen, tehnični poligon za otroke je bilo treba v soboto celo odpovedati, kljub vsemu pa se je dirka odvila v pravem duhu.

V kategoriji u11 so bili Izak Skok Perovšek 14., Nace Zupančič 15. in Bine Ambrož 18., med dekleti pa Kaja Pevec 2., Gaja Benda 4., Eva Kobal 5. ter Ema Tancik 6.

V kategoriji u12 so si priborili Kristjan Zupanc Anclin 3., Blaž Cerar 13., Patrik Kovačič 26., David Kokalj 30., Nik Cvelbar 31., Jaka Letonje 32. in Louis Jošt Gleyo 33. mesto. Med dekleti je bila Neža Kobal 3.

V kategoriji u15 so si privozili Gal Benda 15., Ažbe Jagodič 24. ter Filip Ferkol 26., med dekleti sta si Meta Tancik in Nastja Ahačič prikolesarili 2. ter 11. mesto.

V kategoriji u17 je bil Žan Pahor 3., za njim pa Lovro Luka Dolinšek na 14. mestu, Marko Mušič na 20., Vid Felicijan na 22. in Žiga Zarnik na 24. mestu.

Med Veterani 1 je dirko na 7. mestu zaključil Matic Ferk.

Med veterani 2 si je Mitja Tancik priboril zlato kolajno, skupno je bil 2.

Med veterankami si je ravno tako zlato prikolesarila Ana Podpečan.

V kategoriji u19 je Ema Movrin dirko zaključila na 10. mestu.

Po končani dirki je Mitja Tancik povedal:

»Proga v Kočevju je zanimiva in razgibana, ter tehnično srednje zahtevna. Dež v soboto je progo dodatno otežil, kar mi je sicer pisano na kožo. Na start sem se podal popolnoma brez ogrevanja, številko sem si pripel 5min pred boksi, saj je imela pred mojo dirko štart Meta in sem pomagal njej na feed zoni in ob progi. Tako je bil prvi krog bolj ogrevalni, potem pa s polnim gasom in v borbo. Ves čas z mislijo na našega prijatelja in zvestega trenerja JONIJA.

Na koncu je vse skupaj zadoščalo za zmago med veterani 2.  Organizatorji v Kočevju z Janezom Dejakom na čelu ter odlične ekipe je ponovno opravila vrhunsko delo in v težkih razmerah brez kalkuliranja ali se izplača ali ne izpeljala dirko na najvišjem nivoju. Hvala jim iz srca za to priložnost, da smo se lahko podali na start in dirkali, za kar ves čas trdo treniramo in v pomanjkanju tekem moramo izreči besede zahvale vsem, ki so pripomogli, da se je dirka odvila.«

Čestitke vsem tekmovalcem. Vsi skupaj pa se veselimo prihajajočih tekem, v pričakovanju, da spet zaživi pravo dirkalno in navijaško vzdušje!

Photo: Prijavim.se