ODPOVED tekme v Kočevju!

Gorskokolesarski prijatelji,

tekmovalna sezona 2020 je bila letos zelo okrnjena. Zato smo se to leto še toliko bolj prizadevali, da bi dirko pod našim okriljem v Kočevju lahko izvedli, tako za naše mlade tekmovalce kakor tudi celotno gorskokolesarsko sceno. S težkim srcem smo morali sprejeti odločitev, da tekme na žalost ne bo. Razlogov za to je več.

Prvi je prekrivanje datuma 4.10. s svetovnim pokalom v NM in dodatno prekrivanje nadaljnjih možnih terminov z SP in EP ter že napovedano finalno dirko v Gričih. Tako manevrskega prostora ni. Na žalost so bili datumi velikih tekmovanj postavljeni po uskladitvi slovenskega koledarja in na to nihče ni imel vpliva.

Drugi razlog so finance in precejšen rez v klubski proračun za delo z mladimi zaradi sprememb občinskega sofinanciranja športa ter zmanjšanjem sredstev sponzorjev.

Tretji razlog pa so že vsem dobro poznani ukrepi s strani NIJZ-ja, ki za nemoten potek tekme zahtevajo še dodatno število prostovoljcev, ki pa je bilo že do sedaj na meji izvedljivega.

Želimo si, da do podobnih situacij prihaja čim manjkrat in upamo, da bo prihajajoča sezona potekala po ustaljenih tirnicah.

Želimo vam vse dobro in se vidimo drugo leto!

 

Na spodnji povezavi lahko obujamo spomine z lanskoletne tekme v Kočevju.