Ogrevanje za sezono 2020 v Samoborju

Kako zelo smo ljudje prilagodljivi, smo sami sebi dokazali v preteklih mesecih, ko smo preživljali nenavadne čase. Življenje se počasi vrača v ustaljene tirnice. Marsikaj se je spremenilo, veliko se še bo, a nekatere stvari vendarle ostajajo enake. Kolesa so še vedno enaka, kot so bila pred nekaj meseci – nekatera malo bolj obrabljena, nekatera malo bolj zgloncana, navijači so še vedno v dobri formi za glasno navijanje, ravno tako kolesarji, ki so bolj kot vsako leto doslej željni tekmovanj, druženja, nenadomestljivih izkušenj, odličnih rezultatov in tudi porazov. Vse to je del športa, vse to je treba sprejeti. Iz vsake situacije se nekaj naučimo, najtežje šole pa nas obogatijo z najdragocenejšim znanjem. Kot športniki, so bili naši kolesarji postavljeni pred ogromno dejstev: kje najti motivacijo za nadaljnje treniranje? Kakšni so moji cilji? Kako se kot bodoči profesionalni kolesar spopasti v negotovih časih?

Vse to so neizbežne misli, ki se v določenem času prikradejo v naše glave. Tudi psihična priprava je ogromen del treninga. Če smo iskreni do sebe, če stvari počnemo z ljubeznijo in najdemo notranjo motivacijo, potem odgovore na zgornja vprašanja hitro najdemo. Seveda so tekme zelo pomemben del športa, a ljubezen do kolesarjenja je tisto, kar pomaga premagati še tako težke situacije.

Veselimo se, da se bomo v novi tekmovalni sezoni zopet družili, se spodbujali, stiskali zobe in se imeli fino, kot vsa leta doslej.

Nekaj energetikov se je preteklo soboto, 13.6.2020, že udeležilo maratona v Samoborju in zagrizlo v sočno sezono. Velika večina pa bo dirke nadaljevala z državnim prvenstvom v Črnem vrhu.

V Samoborju sta potekala maratona Troja (20 km in 550 vm) in Šparta (40 km in 1400 vm).

Absolutno je bil na daljši preizkušnji najhitrejši Gregor Dimic.

Med masterji se je na najvišjo stopničko povzpel Mitja Tancik, Gaber Gomišček je maraton zaključil na 29. mestu.

Gregor: »Kot verjetno vsi tekmovalci sem tudi sam že nestrpno čakal, da začnemo s tekmovanji in mi smo začeli v družbi naših kolegov s Hrvaške. Pri organizaciji je bila zraven ekipa, ki organizira etapno dirko 4islands, s katero smo se v zadnjih letih zelo povezali in postali pravi prijatelji in to je bila zame prava dodana vrednost tekmi.

Trase nisem poznal niti si je nisem pretirano ogledal, vedel sem samo, da je 40 km in 1400 vm. Tako, da od štarta in tja do 15 km nisem niti vedel ali, sem na gorsko kolesarski tekmi ali cestni. Ko smo prišli na teren, pa sem se počutil ponovno domače in ob prvem strmejšem klancu videl, da sva z Matejem Lovšetom ostala sama in v tej postavitvi odvozila do cilja.  

Sedaj se z našimi tekmovalci v klubu pripravljamo na državno prvenstvo, ki bo v Črnem Vrhu.«

Gaber: »Celoten dogodek mi je bil zelo všeč, lepi traili, dobra organizacija, dobra družba in atmosfera. Na tekmi mi je dobro šlo, dokler nisem nekje po polovici predrl gume in sem tako izgubil cca 10 min z menjavo zračnice, potem so me pa še napadli krči. Kljub temu sem se uspel prebiti do cilja. Komaj čakam naslednjo prireditev.«

Vsi navijači, oboževalci, starši in prijatelji pa ste 5. julija lepo vabljeni v Črni vrh nad Idrijo, kjer se bodo kolesarji potegovali za naslov državnih prvakov!

Se vidimo