Predstavnici Energijateam.com na evropskem prvenstvu v Brnu

Slovenska gorsko kolesarska reprezentanca, med katerimi sta bili tudi dve predstavnici kluba Energijateam.com Vita Movrin in Tamara Homar, se je prejšnji teden odpravila v Brno na Češko, kjer je od 25. julija dalje potekalo evropsko prvenstvo v olimpijskem krosu.

Vita se je na progi borila že v četrtek, 25. julija, saj je tekmovala v štafetah, ki so jo poleg nje sestavljali še Tanja Žakelj, Rok Naglič ter Matevž Govekar. Kljub Vitinemu padcu so osvojili lepo 12. mesto.

Tamari pa se na posamični preizkušnji, 27. julija, na žalost ni izšlo in je dirko zaključila na 37. mestu. Na omenjeni tekmi je Vita tokrat prvič tekmovala v kategoriji u23 in osvojila 30. mesto.

Več o dirki sta dekleti povedali:

Tamara Homar: »S strani reprezentance sem bila povabljena na evropsko prvenstvo v Brnu. Zavedala sem se, da nastop na evropskem prvenstvu ni nekaj samoumevnega, zato sem bila vesela, da sem dobila to priložnost. Žal pa se moj nastop ni izšel. S svojo vožnjo nisem zadovoljna, seveda pa upam, da bodo še prišle priložnosti, na katerih se bom lahko dokazala.«

Vita Movrin: »Od štarta sem štartala na polno, saj sem vedela, da so punce več let v kategoriji u23 in seveda zelo močne. Vsak krog je bil pomemben in tako sem prve tri kroge vozila zelo dobro s približno 25 sekundnim zaostankom za petnajsterico. Potem me je zmanjkalo in z borbo do konca sem privozila 30 mesto. Z rezultatom sem zadovoljna, saj sem veliko napredovala od lani in vem, da v sodelovanju z Mitjem in mojo visoko motivacijo lahko gre le še na boljše.«

Photo: Polona Pečnik