Premantura 2019

Zaradi etapne dirke 4 Islands, ki trenutno poteka na Hrvaškem, se Energijateam.com ni tako množično udeležila dirke v Premanturi, kot vsa leta doslej. Omenjena dirka je po mnenju tekmovalcev ena  najljubših, saj je vsako leto na sporedu v začetku sezone, ko so tekmolaci že pošteno lačni tekem. Poleg tega ponuja odlične razglede tako med sobotnim krosom, predvsem pa med nedeljskim maratonom. Dirka je to leto potekala 6. In 7. aprila. Barve Energijateam.com-a pa je predstavljala le peščica in dosegla zelo lepe uvrstitve.

Tamara Homar: “Pred tekmo v soboto sem imela slabše občutke, ker je bila proga prejšnji dan še mokra kar mi ne odgovarja najbolj in tudi zato, ker se mi lansko leto na tej tekmi ni izšlo po pričakovanjih. Po prvih dveh krogih dirke pa so se občutki izboljšali in tudi proga mi je postajala všeč. Z končnim rezultatom pa sem bila zadovoljna. Danes na maratonu pa sem prišla na start sproščena in prvi krog mi je uspel super v drugem pa so začele noge popuščati. Rezultat mislim da bi lahko bil boljši a bo za to treba počakati naslednjo priložnost.”

Žiga Keržan“V petek sem imel na treningu malo nesreče, saj sem na spustu počil gumo. V soboto na dirki, pa se mi je nesreča ponovila, saj sem v prvem krogu ponovno počil gumo. Zadnji dan, pa je potekal maraton. Zjutraj je padal dež, kar je vodilo do mokre in drseče proge. Kmalu po startu sem uspel pasti, vendar sem kmalu za tem našel svoj ritem in tekmo zadovoljivo odvozil”

Žan Pahor: “Vreme je bilo v soboto perfektno, proga ni bila tehnična, organizacija pa bi lahko bila boljša.”

V kategoriji u9 je Urban Dejak dosegel 2. mesto.

V kategoriji u11 je Lenart Dejak dirko zaključil na najvišji stopnički.

V kategoriji u13 si je Meta Janežič okoli vratu nadela zlato.

V kategoriji 14 je bil Žan Keržan 15.

V kategoriji u15 je Žan Pahor ravno tako osvojil zlato.

V kategoriji u17 je Ema Movrin osvojila 17. mesto, v maratonu je bila 5. Luka Janežič pa je bil 24.

V kategoriji master 1 je Janez Dejak osvojil 2. mesto, na nedeljski preizkušnji je bil 4.

V kategoriji junior je Tamara Homar osvojila 2. mesto, prav tako tudi v nedeljo. Ana Janežič je zasedla 6. mesto.

V kategoriji elite je Žiga Keržan v maratonu osvojil 42. mesto.

V kategoriji master 2 je Peter Keržan v nedeljo zasedel 50 mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!

Vi pa ste vabljeni v nedeljo, 14.4.2019, v Završnico navijat za naše tekmovalce, ta pridni pa še na festival čokolade v Radol’co!