Rabac, Novigrad in Statteg

Pobeg iz deževne Gorenjske na morje te dni je bila več kot odlična odločitev. Nekaj članov Energijateam.com je prvomajske praznike izkoristila za nekaj dnevni oddih v Istri, kjer so se v sredo, 1.5.2019, udeležili  XC maratona v Novigradu. Vremenske razmere so bile naravnost idealne, nebo brez oblačka z rahlo sapico, da ni bilo prevroče. Kolesarji so se pomerili na treh različno dolgih maratonih. Trasa A s 60 km in 970 višinskimi metri, trasa B s 40 km in 660 višinskimi metri ter trasa C s 30 km in 440 višinskimi metri. Slednja je bila namenjena kategoriji u17. Teren je bil sicer še rahlo namočen, a kolesarji v cilj niti niso prišli pretirano umazani. Po dirki pa je v parku v okolici marine sledil še prvomajski piknik, kjer je bilo poskrbljeno za hrano, živo glasbo, igrala za otroke ter podelitev. Skratka, bila je prava žurka!

V kategoriji u17 je na trasi A Gapšper Ahačič osvojil 1. mesto.

V kategoriji u19 si je Jakob Smolnikar priboril 1. mesto in s tem generalno pometel s konkurenc na trasi B.

V kategoriji Master A (u40) je Gaber Gomišček osvojil 7. mesto.

Med Masterji b (u50) je Mitja Tancik na 60 kilometrskem maratonu osvojil 1. mesto, kar generalno pomeni 2. mesto, Aleš Rijavec je bil 6., Evgen Pevec pa 12.

Med moškimi in generalno na trasi A je Gregor Dimic dirko zaključil na najvišji stopnički.

Gregor Dimic: »Tekmo sem si vzel kot dober trening pred prihajajočim Kamnikom. Na štartu sem se počutil dobro. Od štarta smo se vozili skupaj v manjši skupini, nato pa smo se trije kolesarji odpeljali na prvi daljši klanec. Na spustih sem pridobival, vozil v svojem ritmu, tako da sem polovico trase odpeljal v pobegu. To je bil tudi svojevrsten trening za glavo, saj sem bil primoran sam diktirati tempo.«

Fantje so opravili odličen trening pred prihajajočo dirko, ki sledi 12.5.2019 v Kamniku. Pridite jih spodbujat!

Na isti dan, 1.5.2019, pa se je Žan Pahor udeležil tekme v avstrijskem Stattegu, kjer je svoji kategoriji osvojil 1. mesto.

V soboto, 27. aprila 2019, je v Rabcu potekal prvi kros iz serije Adria Bike. Dirke se je udeležilo veliko slovenskih kolesarjev, med njimi tudi nekaj članov Energijateam.com. Na dan dirke sicer ni deževalo, je pa deževje v dneh pred tekmo poskrbelo za otežene razmere, kjer so tekmovalci morali iz sebe iztisniti vse atome moči.

Med moškimi je Jakob Smolnikar osvojil 5. mesto in Miha Debeljak 13. mesto.

Med Veterani 2 je Mitja Tancik dirko zaključil na 2. mestu, Aleš Rijavec pa na 6.

Jakob Smolnikar: »V soboto ob desetih smo takoj po 500 m ravnine štartali v 2 km dolg strm klanec. Dolžine takrat nisem vedel, zato sem se do vrha klanca prekuril in se naslednjo uro bolj kot ne vlekel po progi. Nakar me ujame Slovak in nadaljujeva v njegovem tempu, ki je že malo boljši, tako sem se vozil na 8.mestu generalno, nato naju ulovi še Mitja Tancik in tempo naraste na dirki primernega. Jaz se počutim dobro in jima pobegnem po ozkih tehničnih singlicah. Po cca 10 min vzamem gel iz žepa in v tistem nekje zalutam iz proge. Kaj hitro sem se vrnil in ponovno na polno lovil tekmovalce. Do konca sem prehitel še 4 tekmovalce in zaključil na solidnem 5. mestu (6 .generalno) z 2 minutnim zaostankom za 3. mestom.«

Photo: -Adria bike, S11