Samobor gostil SloXcup

Samobor je ena ljubših destinacij naših energetikov in njihovih spremljevalcev. Kot je že tradicionalno, se tja odpravijo v dopoldanskih urah v soboto, si ogledajo progo in večer preživijo sproščeno ob prijetnem druženju in večerji. In tudi minuli vikend, 16. in 17. junija, ni bila nobena izjema. Lokacija SloXcup class 1 dirke je zelo zanimiva, namreč štart in prav tako cilj je v strogem centru Samoborja, nekaj proge poteka tudi v parku znotraj mesta in seveda po bližnji okolici in ravno zaradi tega je ta dirka magnet za gledalce. Vsi odseki, tudi najzahtevnejši in strah vzbujajoči spusti so lahko dostopni za gledalce in zato je mogoče dirko še toliko bolj doživljati skupaj s tekmovalci in jih seveda tudi spodbujati. Dirko kolesarji uvrščajo med težje, saj je peščena podlaga na spustu precej zahtevna,  kolo večinoma časa drsi in vsak najmanjši nekontroliran gib lahko pusti močne posledice. Pa vendarle, Energijateam.com veliko časa na treningih posveča tehniki in vsi naši tekmovalci so dirko odpeljali tako, kot se zagre!

Jakob Smolnikar: »Xco Samobor, zelo tehnični spusti in naporni vzponi, ki jim kar ni bilo konca. Dirko sem začel zelo dobro a me je po drugem krogu zabilo in sem odpadel od grupe, proti koncu zadnjega kroga se mi je strgala veriga in me stala enega mesta a nič zato drugič bo boljše. Drugače pa super vzdušje in super vikend v odlični družbi.«

Ema Movrin: “Na tekmi sem štartala kar dobro in sem bila v 1. krogu bolj spredaj, potem pa mi je padla ketna. Takrat me je kar nekaj deklet prehitelo in sem tako v naslednjih krogih pridobila nekaj mest in zaključila na 5. mestu.”

 

Naša najmlajša Ema Tancik je v kategoriji u7 osvojila 1. mesto.

V kategoriji u9 so bili Urban Dejak 6., Žiga Gruden 8. in Eva Kobal 6.

V kategoriji u11 so zasedli Lenart Dejak 3., Gal Benda 23., Meta Tancik 2. in Neža Kobal 4. mesto.

V kategoriji u13 so si prikolesarili Jurij Zupanič 4., Matic Lipovšek 6., Ažbe Kobal 13., Žan Keržan 15., Ožbej Gutman 22., Meta Janežič 6. ter Nastja Ahačič 8. mesto.

V kategoriji u15 so bili Žan Pahor 3., Gašper Ahačič 13., Luka Janežič 17., Jure Gombač 20. in Ema Movrin 5.

Tamara Homar je v kategoriji u17 osvojila srebro, Ana Janežič pa bron. Jure Prelovšek je bil 25.

Med veterani 2 je Mitja Tancik zanesljivo pometel s konkurenco in ponovno stopil na najvišjo stopničko.

Med mlajšimi mladinci je zlato osvojila Vita Movrin, Jakob Smolnikar je bil 10., Žiga Keržan 11.

Med močno konkurnco stra se dobro borila tudi David Ivartnik, ki je v kategoriji u23 osvojil 10. mesto in Gregor Dimic, ki je dirko skupno zaključil na 22. mestu.

Naslednjič pa se vidimo 23.junija v Lešah, kjer bo potekal pokal mladih.

Photo: Prijavim.se