SloXcup mladih pod Rašico

V soboto, 10. septembra, je potekala še ena izmed dirk, ki je stela za SloXcup mladih. In sicer v okolici Vodic (po domače pri Strahcih ). Sprva je zgledalo, da bo to še ena dirka v smislu “boja za preživetja” saj deževje preteklih dni ni bilo ravno naklonjeno. Proga je bila dan prej razmočena in blatna, a se je vreme na dan tekme stabiliziralo in organizatorji so poskrbeli, da je bila trasa na koncu v stanju, kot se za tekmo spodobi.

Nastja »Tekma na Rašici se mi je zdela zelo zanimiva. Zelo mi je bilo všeč vzdušje ter proga, ki je bila zelo dobro pripravljena. Krog je bil kratek z nekaj tehničnimi deli in veliko vzpona. Glede na to da je bil dan pred tekmo dež sem mislila da bo proga bolj slabo vozna, vendar se je do našega štarta dovolj posušila, da s tem ni bilo težav. Štartala sem dobro, prišla na prvo pozicijo in sem že v prvem krogu pridobila prednost, predvsem na tehničnih delih, kjer sem jo samo še povečevala iz kroga v krog. Z svojim rezultatom pa sem zelo zadovoljna.«

 V popoldanskem času se je tradicionalno odvijal kronometer na Rašico, kjer je Žan Pahor osvojil prvo mesto in izboljšal rekord za dobre tri sekunde. 

V kategoriji u9 je Juš Žavbi dosegel 7. mesto, Štepec Valter 8. in Zupančič Bine 19. mesto.

V kategoriji u11 je bil Nace Zupančič 7., Maks Dornik 19 in Nejc Turk 22.

V kategoriji u13 sta si priborili Kaja Pevec 4., Gaja Benda 6. in Kobal Eva 7. mesto. Med fanti pa Jakob Razoršek 12. mesto, Skok Perovšek Izak 17. in Kaspian Lapo Gudlin 20. mesto

V kategoriji u15 so dirko zaključili Luka Maksimovič na 2. mestu, Gal Benda na 8., Blaž Cerar na 9.  Nik Cvelbar 19. ter David Kokalj na 21. mestu.

Med mlajšimi mladinci so bili Lovro Luka  Dolinšek 3., Marko Mušič 8. Žiga Zarnik 10. Med mlajšimi mladinkami pa je Nastja Ahačič dosegla 1. mesto.

Meta Tancik se je borila v Avstrijskem pokalu v Oberndorfu, kjer je zasedla po napeti blatni tekmi 1. mesto.

 

 

Tokrat pa imamo za vas prav posebno povabilo. To nedeljo, 18. septembra, naše društvo premierno organizirana dirko  a domačem terenu – na novem kolesarskem poligonu pod Šumberkom. Tudi ta dirka bo štela za SloXcup mladih. Prisrčno povabljeni prav vsi!