SloXcup sezona odprta v Vrtojbi

V tekmovalno sezono smo vstopili v Vrtojbi, kjer je potekala otvoritvena dirka slovenskega pokala. Močna mednarodna konkurenca je poskrbela za dirko na visokem nivoju.

Kljub malo slabši napovedi, je bilo vreme prizanesljivo in je dirka potekala v zelo prijetnem vzdušju. Vsekakor pa ni manjkalo niti navijačev, ki so se zbrali v zares velikem številu in glasno navijali za svoje varovance.
Do kategorije u13 so se tekmovalci najprej pomerili na tehničnem poligonu, kjer se otroke spodbuja k učenju tehničnih veščin. Ponosni smo na svoje Energetike, saj so se na poligonu dobro odrezali. Nadaljevali pa so s klasično XC dirko, na kateri so se pomerili tudi tekmovalci starejših kategorij.

Timotej Banovec u23: Proga na kateri je potekala dirka mi je bila všeč predvsem tehnični deli, ki so dodali še malo dodatnega adrenalina. Štartni krog me je malo presenetil, njegov hiter razplet in začetek samih krogov. Prva dva kroga sem prihajal k sebi, v tretjem krogu sem počasi pridobival nazaj pozicije. Med samimi krogi nisem delal večjih tehničnih napak, skratka med dirko sem užival. Z visoko motivacijo treniram za naslednje dirke!

Rezultati po kategorijah
U9
1. Iza Kobal
U11
11. Maks Dornik
13. Juš Žavbi
16. Valter Štepec
19. Bine Zupančič
U13
13. Nace Zupančič
21. Andrej Ipavec
23. Tim Barišič
25. Turk Nejc
27. Enej Božič
1. Kaja Pevec
8. Eva Kobal
9. Gaja Benda
U15
21. Blaž Cerar
24. Jakob Razoršek
37. Kostja Leon Mlakar Smrekar
39. Nik Cvelbar
45. David Kokalj
8. Neža Kobal
U17
1. Luka Maksimović
16. Gal Benda
2. Meta Tancik
6. Nastja Ahačič
U19
1. Žan Pahor
20. Lovro Luka Dolinšek
27. Matic Lipovšek
35. Žiga Zarnik
U23
15. Timotej Banovec
25. Fedja Lavriša
Elite
25. Gregor Dimic
Veteranke
1. Ana Podpečan
Master 1
8. Matic Ferk
Master 2
1. Mitja Tancik
Čestitke vsem tekmovalcem. Sicer pa se tekmovalci že prihajajoči vikend odpravljajo na dirko v Premanturo, kjer jih čakata kar dve preizkušnji, in sicer sobotni olimpijski kros ter nedeljski maraton.
Photo: Prijavim.se