SloXcup Završnica

Cvetno nedeljo, 14. 4 2019, smo letos preživeli v Završnici. Glede na to, da je teden dni pred dirko deževalo, je bila proga v presenetljivo dobrem in vozljivem stanju. KK Završnica se vsako leto izredno potrudi in odlično poskrbi za organizacijo. Če bi včeraj posijalo še sonce, bi bilo pa že kičasto. Ne glede na vse, dirka je bila super in energetiki so se borili tako, kot znajo. Tudi mednarodna udeležba je bila kar velika, kar je dirko naredilo še toliko bolj zanimivo. Posebno atraktiven je tako za tekmovalce kot tudi gledalce mega brzinski spust proti završniškemu jezeru, še posebej za tekmovalce pa ”prijetna” ohladitev v potočku, ki tokrat ni bila tako zaželjena.

V kategoriji u9 je bila Kaja Pevec 2., Ema Tancik 3. in Eva kobal 4. med dečki pa Urban Dejak 4., Žiga Gruden 5., Žiga Štiftar 7. in Blaž Tomazini 12.

V kategoriji u11 je bila Neža Kobal 2., med dečki Lenart Dejak 2., Patrik Kovačič 23. ter Lovro Gutman 26.

V kategoriji u13 je Meta Tancik osvojila 1. mesto, Meta Janežič 3. in Nastja Ahačič 4. Jurij Zupanič si je priboril 6. mesto, Ažbe Kobal 18., Ažbe Jagodič 20. in Gal Benda 23.

V kategoriji u15 je 2. mesto osvojil Žan Pahor, Matic Lipovšek je bil 14., Vid Felicijan 16., Jure Gombač 21., Lovro Luka Dolinšek 27., Žan Keržan 31., Marko Mušič 32., Matic Semprimožnik 33. in Ožbej Gutman 37.

V kategoriji u17 je so si pridirkali Gašper Ahačič 6., Luka Janežič 20. in Aljaž Spahič 22. mesto. Med deklicami je bila Ema Movrin 4.

Med veterani 2 je Mitja Tancik, kljub dirkanju na 4Islands v prejšnjih dneh, pometel s konkurenco. Evgen Pevec je bil 6.

Med veterani 1 je Janez Dejak dirko zaključil na 6. mestu.

V kategoriji u19 si je Tamara Homar priborila 2. mesto.

V kategoriji u23 pa je David Ivartnik, tudi po dirkanju na 4ISlands, osvojil 6. mesto. Blaž Dragar je bil 17., Žiga Keržan pa 20.

Vzporedno z dirko v Završnici pa je v Nallesu potekalo italijanski pokal, katerega se je udeležila tudi naša Ana Janežič. Po dirki je dejala: »V noči na nedeljo je progo namočil dež in je bila proga za našo tekmo rahlo mastna. Na tekmi pa je bila zelo močna konkurenca in sem s svojim dvanajstim mestom in z izvedbo zadovoljna.«

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate.