Šolsko prvenstvo Ljubljane in zaključek Pumpaj Slovenija v Odrancih

Veliko Energetikov se vsako leto bori za najvišja mesta na že tradicionalnem Šolskem prvenstvu Ljubljane, katerega organizator je KD Rajd. Tekmovanje se udeležujejo osnovnošolci ter srednješolci iz Ljubljane. Seveda pa je bilo poskrbljeno tudi za tiste izven Ljubljanske regije, saj je bilo tekmovanje odprtega tipa.

Srednješolci so se na progo podali ob 10. uri.

V kategoriji Dijaki 2000/2001 je Vita Movrin osvojila prvo mesto, Žiga Keržan je bil 5., Jakob Smolnikar pa 6.

Ob 14. uri pa so se pomerili še osnovnošolci.

V kategoriji Mlajši dečki (2006 in mlajši) je Žan Keržan osvojil 4. mesto.

V kategoriji Deklice sta bili Meta Tancik 1. in Nastja Ahačič 2.

V kategoriji Starejši dečki (2004/2005) si je Gašper Ahačič prikolesaril 2. mesto.

Vita se je tekme udeležila zadnjič in po tekmi povedala:

»Za mano je še zadnje srednješolsko prvenstvo v gorskem kolesarjenju. Proga ni zahtevna, konkurenca so v večini le fantje, sem se pa vedno rada udeležila tega tekmovanja. Vesela sem, da sem zaključila z zmago in s tem nekaj malega povrnila šoli.«

Gašper A.: »Proga je bila kratka, imeli smo 6 krogov. Na startu sem se počutil dobro in štartal prvi. Prehitel me je en tekmovalec in končal sem na drugem mestu .Z rezultatom sem zadovoljen.«

 

Zadnja, finalna, dirka letošnje serije Pumpaj Slovenija je potekala v Odrancih. Tekmovanja so se lahko udeležili le tisti, ki so se uvrstili skozi sito kvalifikacijskih preizkušenj na različnih pumptrackih po Sloveniji (Ptuj, Ruše, Škofja Loka, Ljubljana, Ivančna Gorica)

V finale se je uvrstil naš tekmovalec Žan Pahor, ki je v svoji kategoriji 10 do 13 let osvojil 1. mesto. V skupnem seštevku pa zaradi nekaj izpuščenih tekem ni uspel prevzeti 1. mesta.

Photo: KD Rajd, Mtb.si