Tri majice državnih prvakov v enduru

V nedeljo, 26. avgusta, je na Krvavcu v mokrem in mrzlem vremenu potekala že četrta dirka iz serije SloEnduro, v sklopu katere so se slovenski enduraši borili tudi za majice državnih prvakov. Tekmovalci so klasično morali premagati  4 etape, ki so potekale po progah Jezerca, Muci, Rock’n’Flow in Panorama. Proge kljub močnem deževju z izjemo nekaterih odsekov niso bile preveč spolzke, vendar pranje koles in opreme na koncu ni bil ravno mačji kašelj. Štirje člani Energijateam.com, ki so se dirke udeležili, so dosegli odlične rezultate in na koncu trije od njih tudi oblekli majice državnih prvakov.

V kategoriji Juniors je majico na koncu oblekel Jakob Smolnikar, ki je skupno zasedel 4. mesto.

Jakob Smolnikar: »

V kategoriji Master 2 si je majico prav tako prislužil Grega Nagode, ki je dirko skupno zaključil na 2. mestu.

Med tekmovalkami v kategoriji Women je bila Ana Tancik 2., in domov odnesla že drugo majico državne prvakinje v svoji enduro karieri. O svoji vožnji je povedala:

Ana Tancik»Bilo je naporno, bolj kot sem pričakovala. Ze dolgo nisem dirkala v takih vremenskih pogojih. Ni bilo tipično dirkanje, bolj boj za obstanek na kolesu. Na koncu dneva se je izplačalo, dobila sem svojo drugo majco državne prvakinje v disciplini enduro. Nasploh pa uživam v adrenalinu, tekmovanju in odlični družbi, ko smo na enem mestu zbrani navdušenci nad naravo in kolesarjenjem.«

Jakob Smolnikar“Dirka za državno prvenstvo v enduru se je letos odvijala na Krvavcu v dežju in enomestnih temperaturah. Trasa dirke ni bila naporna sama po sebi zato je je dež ravno prav otežil. Dirko sem odpeljal kar uredu glede na to da sem imel prvo etapo defekt in jo odpeljal po prazni gumi. Na koncu mi je še vedno uspelo osvojiti naslov državnega prvaka klub temu da dirke nisem zmagal v mednarodni konkurenci. Ampak upam da to popravim na zadnji dirki enduro serije v Groznjanu čez slab mesec.”

V kategoriji Men je Nejc Huth na koncu stopil na drugo stopničko.

Vsem tekmovalcem čestitamo, na naslednji enduro tekmi pa se vidimo 14. oktobra v Grožnjanu!

Photo: SloEnduro