Trije člani Energijetaem.com na Merjasec enduro in osvojene stopničke

Naši enduraši so se v nedeljo, 17. junija, potepali v Rušah, kjer je potekala že tretja SloEnduro tekma. Pomerili so se na štirih etapah, ter skupno premagali dobrih 6 km spustov in približno 1200 v.m. Proge so bile pripravljene še boljše in bile še bolj spedenane od lanskih, tako da so tekmovalci na njih resnično uživali. Vzdušje je bilo, kot vedno, sproščeno in v ne preveč hudi vročini se je dalo odlično tekmovati. Zmagi sta sicer tko med moškimi, kot tudi ženskami, odšli v Avstrijo, a na stopničke je na koncu stopil tudi član Energijateam.com.

Nejc Huth: »Proge nad Rušami so res nekaj posebnega. Na vrhu hitre, tekoče in brez daljših strmih odsekov. Ravno takšne, kot jih imam najraje, in ki mi res ustrezajo. Podlaga je mehka in nudi odlično oporo. Ko pa se Pohorje približa Dravi pa postanejo strme in tehnične. Z vožnjami sem zadovoljen, čeprav sem moral na najdaljši etapi voziti bolj z rezervo, da mi je ostalo dovolj moči skozi celo progo. Nekaj težav sem imel tudi z vilico, saj mi ni deloval rebound. Ampak imam občutek, da na koncu to ni precej vplivalo na moje vožnje. Rezultat je super in komaj že čakam naslednje dirke«

Nejc Černilogar: »Bilo je vredu, prva prava tekma zame po dolgem času. Proga je bila slabše označena, drugače pa super«

V kategoriji men je dirko odlično odpeljal Nejc Huth in zaključil na odličnem 3. mestu. Med masterji 1 si je Nejc Černilogar privozil 8. mesto, v kategoriji master 2 pa je bil Grega Nagode 5.

Prihodnjič se bodo kolesarji lahko pomerili 5. avgusta na Metadown dirki s skupinski štartom z Matajurja serije SloEnduro 4Fun, nato pa na četrti dirki od petih, 26. Avgusta na Enduro Krvavec.

Photo: SloEnduro