V MTB trail centru Kočevje kar dvanajst stopničk za tekmovalke in tekmovalce ekipe Energijatema.com

V kategoriji Elite M so vozili trije tekmovalci ekipe Energijatema.com, s 4. mestom je bil najboljši Gregor Dimic. Med mladinkami in mladinci U19 je Vita Movrin privozila 2. mesto, David Ivartnik pa 4. mesto. V kategoriji U17 je bil med mladinci Jakob Smolnikar tretji, med mladinkami pa sta Ana janežič in Tamara Homar ponovno zasedli 1. in 2. mesto. Žan Pahor je v kategoriji U13 ponovil dobro vožnjo prejšnjih dirk in še enkrat zmagal. V kategoriji U11 je Jurij Zupanič privozil 2. mesto, Meta Tancik in Meta Janežič pa 2. in 3. mesto. Lenart Dejak je v kategoriji U9 osvojil 2. mesto, Neža Kobal pa je privozila 3. mesto. V kategoriji U7 je drugo mesto privozil Urban Dejak.  Med Amaterji je bil Anže Marinčič odlični drugi.

Četrto tekmo, XC Kočevje DP NC, v okviru pokala sloXcup, ki je potekala v Dolgi vasi, na priznanem prizorišču tekmovanj v krosu MTB trail center Kočevje, je organiziralo Kolesarsko društvo Melamin. Dirka je bila dobro organizirana in je tekmovalkam in tekmovalcem tudi letos ponudila nekaj novosti, povsem novo progo. Dirka je štela tudi za točke UCI C2.

film

V kategoriji Elite M je Gregor Dimic privozil odlično 4. mesto, Mitja Tancik je bil dvanajsti, Andraž Štirn pa dvajseti.

Med mladinci U19 je tik pod stopničkami stal David Ivartnik, privozil je 4. mesto. Vita Movrin je morala tokrat priznati premoč Corini Druml, AUT, in v cilj privozila kot druga.

V kategoriji U17 pa so tekmovalke in tekmovalci Energijateam.com zasedli kar 3 od 6 stopničk, Jakob Smolnikar je bil tretji, Ana Janežič in Tamara Homar pa sta zasedli prvi dve mesti.

Med veterani je v skupini Veterani1 Borut Križan zaključil dirko na 4. mestu, skupini Veterani2 pa sta bila Aleš Rijavec deveti in Marko Škarja enajsti. Anže Marinčič je bil med amaterji drugi.

V kategorij U15 so vozili Luka Janežič, ki je bil sedmi, Jure Prelovšek, ki je prišel v cilj kot dvajseti in Ema Movrin, ki je dirko zaključila tik pod stopničkami, na 4. mestu.

Žan Pahor je ponovno odlično vozil v kategoriji U13 in zmagal. Po tekmi je povedal: »Proga je bila dobra, mogoče bi bila lahko malo bolj zahtevna. Posebej všeč so mi bili skoki.« Med dečki iz ekipe Energijateam.com so vozili še Jure Gombač, ki je prišel v cilj kot dvanajsti, Klas Korošec, ki je bil petnajsti, Urban Avbelj, ki je bil osemnajsti in Žan Keržan, ki je bil triindvajseti.

V kategoriji U9 je med tekmovalci ekipe Energijateam.com na stopničkah stal Jurij Zupanič, privozil je 2. mesto, Anže Kobal je bil deveti. Med deklicami sta na stopničkah stali Meta Tancik, ki je bila druga in Meta Janežič, ki je bila tretja. Meta Tancik je po tekmi povedala: »Proga je bila dobra, sem zadovoljna, vozila sem dobro. Skoraj za cel krog sem ujela fante in takrat nas je bilo na progi več, je bila »gužva«. Bilo pa je kar vroče.« Tudi Meta Janežič je bil v cilju navdušena: »Zadovoljna sem z vožnjo. Skoraj mi je uspelo ujeti tekmovalki pred mano, Meto in Evo

Med dečki U9 je bil Lenart Dejak odlični drugi, Filip Kutoša pa je zgrešil stopničke in privozil 4. mesto. Med deklicami U9 je bila na stopničkah Neža Kobal, privozila je 3. mesto, Neža Janežič pa je bila četrta. Neža Kobal je po prihodu v cilj povedala: »Dobro sem vozila, proga je bil zame kar naporna. Sem se trudila in na koncu dosegla dober rezultat

V kategoriji U7 sta za ekipo Energijateam.com vozila Urban Dejak in Bor Križan, Dejan je bil odlični drugi, Bor pa sedmi.

Ekipa Energijatema.com

Fotografije: Borut Kobal in FB Gregor Dimic

U13_f

U9_f

U9

U7